Dat geldt als afsluiter van het project Licht op Groen, dat een brug bouwt tussen kennis over natuur en gezondheid en de gezondheidspraktijk en kadert in de Leerstoel Zorg en Natuurlijke Leefomgeving.

Het project besteedt aandacht aan de gezondheidswinst die geboekt kan worden met de natuurlijke oplossingen, zoals bv. herstel van stress, versterking van het immuunsysteem van kinderen of vermindering van de impact van milieuvervuiling of klimaatverandering. Daarnaast ligt de focus op gezondheidsrisico's in relatie tot natuur, zoals bv. pollenallergie of infectieziekten die overgebracht kunnen worden door teken of muggen.

De bijeenkomst 'Natuur op verwijzing' richt zich voornamelijk op professionals uit de gezondheidssector en de natuursector, maar staat ook open voor andere geïnteresseerden. De belangrijkste doelstelling is de samenwerking bevorderen tussen de gezondheids- en de natuursector, evenals samenwerking rond natuur en gezondheid binnen deze sectoren.

Op het programma staan lezingen door wetenschappers en beleidsmensen, thematische workshops en een markt waarop allerlei initiatieven (uit onderzoek, beleid en praktijk) zich kunnen voorstellen.

Belangrijke aandachtspunten voor dit netwerkevent zijn professionele kwaliteit, wetenschappelijke basis, gezondheidsgelijkheid, diversiteit en interprofessionele samenwerking. Tegelijk is er een forum bieden voor allerlei initiatieven in het ontwikkelende veld van natuur en gezondheid. Dat houdt in dat ook (nog) niet evidence-based projecten en praktijken aan bod kunnen komen als illustratie.

Het netwerkevent vindt plaats in het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp (Historical Wing), Koningin Astridplein 20, 2018 Antwerpen op donderdag 4 oktober. Inschrijven kan nog tot 31 augustus via deze link.

Dat geldt als afsluiter van het project Licht op Groen, dat een brug bouwt tussen kennis over natuur en gezondheid en de gezondheidspraktijk en kadert in de Leerstoel Zorg en Natuurlijke Leefomgeving. Het project besteedt aandacht aan de gezondheidswinst die geboekt kan worden met de natuurlijke oplossingen, zoals bv. herstel van stress, versterking van het immuunsysteem van kinderen of vermindering van de impact van milieuvervuiling of klimaatverandering. Daarnaast ligt de focus op gezondheidsrisico's in relatie tot natuur, zoals bv. pollenallergie of infectieziekten die overgebracht kunnen worden door teken of muggen.De bijeenkomst 'Natuur op verwijzing' richt zich voornamelijk op professionals uit de gezondheidssector en de natuursector, maar staat ook open voor andere geïnteresseerden. De belangrijkste doelstelling is de samenwerking bevorderen tussen de gezondheids- en de natuursector, evenals samenwerking rond natuur en gezondheid binnen deze sectoren.Op het programma staan lezingen door wetenschappers en beleidsmensen, thematische workshops en een markt waarop allerlei initiatieven (uit onderzoek, beleid en praktijk) zich kunnen voorstellen.Belangrijke aandachtspunten voor dit netwerkevent zijn professionele kwaliteit, wetenschappelijke basis, gezondheidsgelijkheid, diversiteit en interprofessionele samenwerking. Tegelijk is er een forum bieden voor allerlei initiatieven in het ontwikkelende veld van natuur en gezondheid. Dat houdt in dat ook (nog) niet evidence-based projecten en praktijken aan bod kunnen komen als illustratie.