De samenstelling van de Nederlandse regering is reeds bijzonder te noemen omdat maar liefst twee ministers bevoegd zijn voor Volksgezondheid, nl. Hugo de Jonge (CDA), tevens vicepremier en bevoegd voor ouderenzorg. Samen met Bruno Bruins (VVD) is hij ook minister van Medische Zorg (VVD).

Paul Blokhuis (ChristenUnie) is staatssecretaris van Volksgezondheid.

Slimme tips

De Jonge en Blokhuis krijgen nu elk een kinderminister en -staatssecretaris naast zich. Wat Blokhuis betreft komt de kinderstaatssecretaris "met enige regelmaat langs op het ministerie om met ons te overleggen. Daar worden wij beter van en vooral alle kinderen en gezinnen in Nederland." Hij kan zich "heel goed voorstellen dat kinderen allerlei slimme tips en adviezen hebben, praktische dingen waar volwassenen niet zo snel opkomen."

De samenstelling van de Nederlandse regering is reeds bijzonder te noemen omdat maar liefst twee ministers bevoegd zijn voor Volksgezondheid, nl. Hugo de Jonge (CDA), tevens vicepremier en bevoegd voor ouderenzorg. Samen met Bruno Bruins (VVD) is hij ook minister van Medische Zorg (VVD).Paul Blokhuis (ChristenUnie) is staatssecretaris van Volksgezondheid.Slimme tipsDe Jonge en Blokhuis krijgen nu elk een kinderminister en -staatssecretaris naast zich. Wat Blokhuis betreft komt de kinderstaatssecretaris "met enige regelmaat langs op het ministerie om met ons te overleggen. Daar worden wij beter van en vooral alle kinderen en gezinnen in Nederland." Hij kan zich "heel goed voorstellen dat kinderen allerlei slimme tips en adviezen hebben, praktische dingen waar volwassenen niet zo snel opkomen."