Aan de hand van online gesprekssessies met zorgverleners uit verschillende beroepsgroepen gaat de zorgverzekeraar de signalen vanaf september "verder onderzoeken".

Twee keer per jaar organiseert de VvAA al een bevraging bij haar leden en andere zorgverleners, naar hun ervaring van administratie- en 'regeldruk' in de zorg.

Op die manier wil zij monitoren in welke mate het actieplan '(Ont)Regel de Zorg' van de Nederlandse ministers Bruins en De Jonge, met meer dan 150 maatregelen, daadwerkelijk leidt tot minder druk in de dagelijkse praktijkvoering van zorgverleners.

Aan de hand van online gesprekssessies met zorgverleners uit verschillende beroepsgroepen gaat de zorgverzekeraar de signalen vanaf september "verder onderzoeken". Twee keer per jaar organiseert de VvAA al een bevraging bij haar leden en andere zorgverleners, naar hun ervaring van administratie- en 'regeldruk' in de zorg.Op die manier wil zij monitoren in welke mate het actieplan '(Ont)Regel de Zorg' van de Nederlandse ministers Bruins en De Jonge, met meer dan 150 maatregelen, daadwerkelijk leidt tot minder druk in de dagelijkse praktijkvoering van zorgverleners.