Sinds 1 januari 2004 geldt in Nederland een rookverbod in stations en op de trein. Het rookverbod geldt voor stationshallen, trappen, liften, tunnels en in overkapte stations. ProRail wil nu ook de rookzones op perrons opheffen. Volgens de spoorwegbeheerder blijkt uit onderzoek "dat het draagvlak voor het instellen van een rookvrij perron de afgelopen tien jaar gestegen is", zo schrijft deze laatste in een persbericht.

In ons land geldt ook een verbod op roken in stations en op treinen - zoals dat ook in andere openbare ruimtes, in de horeca en op de werkplek - van toepassing is -, maar mag er overal op de perrons in openlucht nog gerookt worden. In de treinen van de NMBS geeft een van de 'hoffelijkheidsbordjes' wel aan om ook de perrons rookvrij te houden.

Naar aanleiding van deze recente beslissing van ProRail, argumenteert het Vlaams Instituut Gezond Leven op haar website voor een wettelijk rookverbod op perrons. "Waar mag je vandaag in stations wel roken en waar niet? Moeilijke vraag soms! De NMBS probeert dat duidelijk te maken ... Maar het kan simpeler: een verbod schept geen verwarring."

Bron: ProRail, gezondleven.be.

Sinds 1 januari 2004 geldt in Nederland een rookverbod in stations en op de trein. Het rookverbod geldt voor stationshallen, trappen, liften, tunnels en in overkapte stations. ProRail wil nu ook de rookzones op perrons opheffen. Volgens de spoorwegbeheerder blijkt uit onderzoek "dat het draagvlak voor het instellen van een rookvrij perron de afgelopen tien jaar gestegen is", zo schrijft deze laatste in een persbericht.In ons land geldt ook een verbod op roken in stations en op treinen - zoals dat ook in andere openbare ruimtes, in de horeca en op de werkplek - van toepassing is -, maar mag er overal op de perrons in openlucht nog gerookt worden. In de treinen van de NMBS geeft een van de 'hoffelijkheidsbordjes' wel aan om ook de perrons rookvrij te houden.Naar aanleiding van deze recente beslissing van ProRail, argumenteert het Vlaams Instituut Gezond Leven op haar website voor een wettelijk rookverbod op perrons. "Waar mag je vandaag in stations wel roken en waar niet? Moeilijke vraag soms! De NMBS probeert dat duidelijk te maken ... Maar het kan simpeler: een verbod schept geen verwarring." Bron: ProRail, gezondleven.be.