Voetbal is een contactsport. Bij zwaardere contacten - al dan niet met knock-out - kan het gebeuren dat spelers neergaan. Met de Fifa werd afgesproken dat als dit tijdens het WK gebeurt, artsen het spel tot drie minuten kunnen stil leggen.

"De videoanalyse is daarbij een perfecte bijkomende screening en kan doorslag geven in de beslissing om te oordelen of de speler in kwestie al dan niet verder kan spelen. Was het een harde stoot? Is de speler KO gegaan?", legt dr. Kris Van Crombrugge uit in de algemene pers. Hij is de arts van de Rode Duivels. Voor België zal hij samen met dokter Geert Declercq de taak van videoarts op zich nemen.

Vermoedt de arts die de beelden bekijkt dat een speler na een duel bewusteloos is, dan kan hij een 'medische rode kaart' geven.

Voetbal is een contactsport. Bij zwaardere contacten - al dan niet met knock-out - kan het gebeuren dat spelers neergaan. Met de Fifa werd afgesproken dat als dit tijdens het WK gebeurt, artsen het spel tot drie minuten kunnen stil leggen. "De videoanalyse is daarbij een perfecte bijkomende screening en kan doorslag geven in de beslissing om te oordelen of de speler in kwestie al dan niet verder kan spelen. Was het een harde stoot? Is de speler KO gegaan?", legt dr. Kris Van Crombrugge uit in de algemene pers. Hij is de arts van de Rode Duivels. Voor België zal hij samen met dokter Geert Declercq de taak van videoarts op zich nemen.Vermoedt de arts die de beelden bekijkt dat een speler na een duel bewusteloos is, dan kan hij een 'medische rode kaart' geven.