Een aantal weken geleden stelden we u de vraag op wie u op 26 mei zou stemmen. Bij meer dan de helft (55%) van wie de poll invulde, luidt het antwoord de partij van Bart De Wever. Op plaats twee en drie staan respectievelijk Groen (12%) en Open VLD (11%), gevolgd door sp.a (8%) en CD&V (7%).

Ook bij de Vlaamse apothekers, bij wie De Apotheker een poll uitvoerde, blijkt N-VA de grootste te zijn. De lezers van zusterkrant Le Journal du Médecin geven in hun poll aan zondag te stemmen op MR.

Daarnaast vroegen we u als AK-lezer om, op een schaal van 0 tot 10, het beleid te beoordelen dat Maggie De Block (Open VLD) de afgelopen vijf jaar voerde. De scores liggen dicht tegen elkaar maar de grootste groep geeft de federale minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid een schamele drie. Als Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin scoort Jo Vandeurzen (CD&V) dan beter voor zijn gevoerde beleid: hij krijgt van de meerderheid van de poll-deelnemers een zeven.

Rekening houdend met bovenstaande resultaten, mag het dan ook niet echt een verrassing zijn dat de meeste artsen die de poll invulden, van mening zijn dat de N-VA de nieuwe minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid moet afleveren.

Een aantal weken geleden stelden we u de vraag op wie u op 26 mei zou stemmen. Bij meer dan de helft (55%) van wie de poll invulde, luidt het antwoord de partij van Bart De Wever. Op plaats twee en drie staan respectievelijk Groen (12%) en Open VLD (11%), gevolgd door sp.a (8%) en CD&V (7%).Ook bij de Vlaamse apothekers, bij wie De Apotheker een poll uitvoerde, blijkt N-VA de grootste te zijn. De lezers van zusterkrant Le Journal du Médecin geven in hun poll aan zondag te stemmen op MR.Daarnaast vroegen we u als AK-lezer om, op een schaal van 0 tot 10, het beleid te beoordelen dat Maggie De Block (Open VLD) de afgelopen vijf jaar voerde. De scores liggen dicht tegen elkaar maar de grootste groep geeft de federale minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid een schamele drie. Als Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin scoort Jo Vandeurzen (CD&V) dan beter voor zijn gevoerde beleid: hij krijgt van de meerderheid van de poll-deelnemers een zeven.Rekening houdend met bovenstaande resultaten, mag het dan ook niet echt een verrassing zijn dat de meeste artsen die de poll invulden, van mening zijn dat de N-VA de nieuwe minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid moet afleveren.