Over de ziekenhuisnetwerken is het laatste woord nog niet gezegd. Ook binnen de regering zit duidelijk nog niet iedereen op dezelfde golflengte.

"Principe is goedgekeurd"

In een reactie op enkele vragen die Artsenkrant via mail stelde over de gezamenlijke brief van de ministers De Block en Vandeurzen (CD&V) en de heisa die dat veroorzaakte in Franstalig België, stelde het kabinet De Block onder meer het volgende: een "netwerk kan de grenzen van een deelstaat overschrijden. De regering keurde dat principe reeds eind 2016 goed."

Knelpunt

Het kabinet van vice-premier Jan Jambon reageert als een stier op een rode lap. Woordvoerder van Jambon Olivier Van Raemdonck: "Volgens N-VA is hierover nog niets beslist. Dit is juist één van de knelpunten. Iets is pas beslist als het op de ministerraad afgeklopt is. Dat is niet het geval. Staat de tekst soms in het Staatsblad? Niet dus."

Volgens Van Raemdonck is het mogelijk dat hierover op een bepaald moment gepraat werd. "En ik zeg ook niet dat een deelstaat-overschrijdend netwerk niet mogelijk is. Alleen, er moet nog over gediscussieerd worden. Niets is beslist, zolang het niet beslist is."

Over de ziekenhuisnetwerken is het laatste woord nog niet gezegd. Ook binnen de regering zit duidelijk nog niet iedereen op dezelfde golflengte.In een reactie op enkele vragen die Artsenkrant via mail stelde over de gezamenlijke brief van de ministers De Block en Vandeurzen (CD&V) en de heisa die dat veroorzaakte in Franstalig België, stelde het kabinet De Block onder meer het volgende: een "netwerk kan de grenzen van een deelstaat overschrijden. De regering keurde dat principe reeds eind 2016 goed."Het kabinet van vice-premier Jan Jambon reageert als een stier op een rode lap. Woordvoerder van Jambon Olivier Van Raemdonck: "Volgens N-VA is hierover nog niets beslist. Dit is juist één van de knelpunten. Iets is pas beslist als het op de ministerraad afgeklopt is. Dat is niet het geval. Staat de tekst soms in het Staatsblad? Niet dus."Volgens Van Raemdonck is het mogelijk dat hierover op een bepaald moment gepraat werd. "En ik zeg ook niet dat een deelstaat-overschrijdend netwerk niet mogelijk is. Alleen, er moet nog over gediscussieerd worden. Niets is beslist, zolang het niet beslist is."