Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk startte woensdag het proces tegen Danny S. . Die vermoordde op 1 december 2015 huisarts Patrik Roelandt toen die bij hem op huisbezoek was.

Het openbaar ministerie is van oordeel dat het gaat om moord met voorbedachte rade, zonder verzachtende omstandigheden. De openbaar aanklager verwees ook naar bekentenissen die de dader in een onbewaakt moment had gedaan.

"En waarom pleegde hij de feiten? Omdat zijn macht was aangetast en uit wraak, tegen de maatschappij, het systeem en de dokter", klonk het. Volgens het parket was S. boos op dokter Roelandt omdat hij de intentie had hem te laten opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis.

De dader stond bij het gerecht bekend als agressief. Kort voor de moord was hij al eens opgepakt voor wapenbezit.

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk startte woensdag het proces tegen Danny S. . Die vermoordde op 1 december 2015 huisarts Patrik Roelandt toen die bij hem op huisbezoek was.Het openbaar ministerie is van oordeel dat het gaat om moord met voorbedachte rade, zonder verzachtende omstandigheden. De openbaar aanklager verwees ook naar bekentenissen die de dader in een onbewaakt moment had gedaan."En waarom pleegde hij de feiten? Omdat zijn macht was aangetast en uit wraak, tegen de maatschappij, het systeem en de dokter", klonk het. Volgens het parket was S. boos op dokter Roelandt omdat hij de intentie had hem te laten opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis. De dader stond bij het gerecht bekend als agressief. Kort voor de moord was hij al eens opgepakt voor wapenbezit.