"Professor Erika Vlieghe staat symbool voor het daadkrachtige optreden van alle specialisten, met éénzelfde doel: de bestrijding van dit virus", zei Vandenbroucke bij de uitreiking van de prijs. "Ik ben dan ook zeer vereerd om haar de cheque en het beeldje te kunnen overhandigen."

"Dat de prijs dit jaar naar alle specialisten gaat, is een uitstekend idee", ging de minister verder. "Want het is dankzij hun onaflatende inspanningen dat ons zorgsysteem nog steeds overeind staat."

"Ik ben dan ook bijzonder blij dat die cheque van 10.000 euro naar Dokters van de Wereld gaat. In een pandemie, die iedereen treft, worden kwetsbare mensen en gezinnen nog harder getroffen. Kleinbehuisde gezinnen, mensen met onregelmatige tewerkstelling of een vervangingsinkomen, mensen zonder papieren, dakloze mensen. Social distancing, quarantaine, of zelfs maar regelmatig je handen wassen zijn dan helemaal geen evidentie. Dokters van de Wereld is één van onze vele organisaties waar vrijwilligers - onder wie vele gezondheidswerkers - zich inzetten in solidariteit. Warme solidariteit, met de meest kwetsbaren in de eerste plaats."

"Ik breng dan ook hulde aan alle specialisten, alle medici en alle zorgmensen voor jullie inzet, voor iedereen van ons en in het bijzonder voor de zwaksten onder ons. Hulde, respect en proficiat", sloot de minister af.

Distancing, woord van het jaar

De prijsuitreiking was onderdeel van een uitgebreid symposium rond het thema 'Distancing, woord van het jaar'. Een verslag daarvan leest u donderdag in Artsenkrant.

Huisartsen en specialisten kunnen vanaf 1 december dat symposium overigens nog volgen via www.artsenkrant.com\symposium en zo hun accrediteringspunten behalen.

"Professor Erika Vlieghe staat symbool voor het daadkrachtige optreden van alle specialisten, met éénzelfde doel: de bestrijding van dit virus", zei Vandenbroucke bij de uitreiking van de prijs. "Ik ben dan ook zeer vereerd om haar de cheque en het beeldje te kunnen overhandigen.""Dat de prijs dit jaar naar alle specialisten gaat, is een uitstekend idee", ging de minister verder. "Want het is dankzij hun onaflatende inspanningen dat ons zorgsysteem nog steeds overeind staat.""Ik ben dan ook bijzonder blij dat die cheque van 10.000 euro naar Dokters van de Wereld gaat. In een pandemie, die iedereen treft, worden kwetsbare mensen en gezinnen nog harder getroffen. Kleinbehuisde gezinnen, mensen met onregelmatige tewerkstelling of een vervangingsinkomen, mensen zonder papieren, dakloze mensen. Social distancing, quarantaine, of zelfs maar regelmatig je handen wassen zijn dan helemaal geen evidentie. Dokters van de Wereld is één van onze vele organisaties waar vrijwilligers - onder wie vele gezondheidswerkers - zich inzetten in solidariteit. Warme solidariteit, met de meest kwetsbaren in de eerste plaats.""Ik breng dan ook hulde aan alle specialisten, alle medici en alle zorgmensen voor jullie inzet, voor iedereen van ons en in het bijzonder voor de zwaksten onder ons. Hulde, respect en proficiat", sloot de minister af. Distancing, woord van het jaarDe prijsuitreiking was onderdeel van een uitgebreid symposium rond het thema 'Distancing, woord van het jaar'. Een verslag daarvan leest u donderdag in Artsenkrant.Huisartsen en specialisten kunnen vanaf 1 december dat symposium overigens nog volgen via www.artsenkrant.com\symposium en zo hun accrediteringspunten behalen.