Het aantal langdurig zieken (langer dan een jaar) nam in het eerste trimester van dit jaar met maar 0,8% toe vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit cijfers van het Riziv.

Voor minister Maggie De Block is de afnemende stijging te danken aan de nieuwe maatregelen om de re-integratie van zieke werknemers te bevorderen. Die houden onder meer in dat een werkgever alles moet doen om de werknemer opnieuw aan het werk te zetten als dat mogelijk is.

Ook het budget vaart er wel bij, want dit betekent voor 2017 een besparing van 40 miljoen euro, stelt het kabinet.

Het aantal langdurig zieken (langer dan een jaar) nam in het eerste trimester van dit jaar met maar 0,8% toe vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit cijfers van het Riziv.Voor minister Maggie De Block is de afnemende stijging te danken aan de nieuwe maatregelen om de re-integratie van zieke werknemers te bevorderen. Die houden onder meer in dat een werkgever alles moet doen om de werknemer opnieuw aan het werk te zetten als dat mogelijk is.Ook het budget vaart er wel bij, want dit betekent voor 2017 een besparing van 40 miljoen euro, stelt het kabinet.