De eerste editie rolde 38 jaar geleden, in 1979, van de persen. Toen was de huisarts - solist uiteraard! - nog God in zijn dorp. Van eHealth, mail, gsm of internet had niemand ooit gehoord. WhatsApp. Què? En de ideologische tegenpolen André Wynen en Marcel De Brabanter - voor de groentjes onder ons: het gaat hier over artsenleiders... - krakeelden er nog naar hartenlust op los. Zelf waren we jong en, volgens sommige zeldzame zielen, knap.

In al dat zotte geweld blijft - althans dat hopen we toch - Artsenkrant een baken voor wie het wel en wee van artsen en gezondheidszorg dag na dag wil opvolgen.

Anno 2017 zijn in de gezondheidszorg alle remmen los. Waar er decennialang nauwelijks iets bewoog, staat nu de revolutie in de steigers. Elders op deze bladzijde mijmert minister De Block over de reorganisatie van de gezondheidszorg, over de vele werven die ze opstartte. Ooit, - als alles volgens plan verloopt - ontwaken we daardoor in een 'brave new world'. Toch lijkt de omwenteling ook, en misschien wel vooral, vanuit het veld op te borrelen. Met technologie, vooral dan 'mobile health', als motor. Nieuwe projecten en startups schieten als paddenstoelen uit de grond. Geen toeval dus dat zakenkrant De Tijd de sector ontdekt heeft. 'Optimism is a moral duty', weet u wel.

In al dat zotte geweld blijft - althans dat hopen we toch - Artsenkrant een baken voor wie het wel en wee van artsen en gezondheidszorg dag na dag wil opvolgen. Uiteraard liggen er lichtjaren tussen nummer één en nummer 2.500. Onze missie, degelijk en correct informeren, blijft evenwel dezelfde. En innoveren is een werkwoord, dat bewijst de bijlage over het Wit-Gele Kruis bij deze krant. 'En marche' dus naar een volgende mijlpaal, nummer 5.000.

De eerste editie rolde 38 jaar geleden, in 1979, van de persen. Toen was de huisarts - solist uiteraard! - nog God in zijn dorp. Van eHealth, mail, gsm of internet had niemand ooit gehoord. WhatsApp. Què? En de ideologische tegenpolen André Wynen en Marcel De Brabanter - voor de groentjes onder ons: het gaat hier over artsenleiders... - krakeelden er nog naar hartenlust op los. Zelf waren we jong en, volgens sommige zeldzame zielen, knap.Anno 2017 zijn in de gezondheidszorg alle remmen los. Waar er decennialang nauwelijks iets bewoog, staat nu de revolutie in de steigers. Elders op deze bladzijde mijmert minister De Block over de reorganisatie van de gezondheidszorg, over de vele werven die ze opstartte. Ooit, - als alles volgens plan verloopt - ontwaken we daardoor in een 'brave new world'. Toch lijkt de omwenteling ook, en misschien wel vooral, vanuit het veld op te borrelen. Met technologie, vooral dan 'mobile health', als motor. Nieuwe projecten en startups schieten als paddenstoelen uit de grond. Geen toeval dus dat zakenkrant De Tijd de sector ontdekt heeft. 'Optimism is a moral duty', weet u wel.In al dat zotte geweld blijft - althans dat hopen we toch - Artsenkrant een baken voor wie het wel en wee van artsen en gezondheidszorg dag na dag wil opvolgen. Uiteraard liggen er lichtjaren tussen nummer één en nummer 2.500. Onze missie, degelijk en correct informeren, blijft evenwel dezelfde. En innoveren is een werkwoord, dat bewijst de bijlage over het Wit-Gele Kruis bij deze krant. 'En marche' dus naar een volgende mijlpaal, nummer 5.000.