Michaël Bultheel met knappe tijd naar halve finales

16/08/16 om 10:15 - Bijgewerkt op 17/08/16 om 07:45

Michaël Bultheel, assistent fysische geneeskunde en sportgeneeskunde aan de KU Leuven, heeft zich kunnen plaatsen voor de halve finales van de 400 meter horden. Dr. Bultheel liep zijn beste seizoenstijd en dat was nodig om bij de laatste zestien van het rornooi te geraken.

Michaël Bultheel met knappe tijd naar halve finales

Van links naar rechts: Kurt Couto uit Mozambique, dokter Michaël Bultheel en Annsert Whyte uit Jamaïca. © AFP/Photo Jewel Samad

Michaël Bultheel werd vijfde in zijn serie. Dankzij zijn tijd van 49.37 werd hij opgevist voor de halve finales. Hij verbeterde daarmee zijn besttijd van het seizoen, ondanks een hamstringblessure die hij vier weken geleden opliep. Wereldkampioen Nicholas Bett ging in dezelfde race in de fout en verdwijnt uit het tornooi.

Vannacht, tussen 2u en 3u, zal Michaël Bultheel de halve finale lopen van de 400 meter horden. Net als in Londen, vier jaar geleden, toen hij met 49.10 de 11de tijd liep. Om de finale te halen zal hij allicht, en dat voor het eerst, onder de 49 seconden moeten duiken want de concurrentie is beresterk. Het persoonlijk record van Bultheel bedraagt 49.04. het Belgisch record staat sedert de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta op naam van Marc Dollendorf met 48.91.