Naar jaarlijkse gewoonte zet het Amerikaanse nieuwsmagazine Time een persoon of groep mensen in de verf die het nieuws gedurende het voorbije jaar heeft beïnvloed.

De shortlist werd maandag bekend gemaakt. Onder de genomineerden vinden we ook de #MeToo-beweging terug.

Die verwijst naar de hashtag op Twitter en andere sociale media die viraal ging nadat verschillende vrouwen getuigden over seksueel misbruik door Amerikaans filmproducent Harvey Weinstein. Nadien lieten ontelbare vrouwen (en mannen) weten dat ook zij ooit slachtoffer zijn geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. In de politiek, sportwereld, het televisielandschap,... en ja ook de zorgsector. Artsenkrant had in die laatste context eengesprek met Marie (schuilnaam), arts in een Vlaams ziekenhuis.

Donald Trump, die vorig jaar al Person of the Year was, staat opnieuw op de lijst. Op de shortlist staan ook Amazon-CEO Jeff Bezos, De Dreamers (migranten die als kind illegaal de VS binnenkwamen), de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un en de Chinese leider Xi Jinping.

Naar jaarlijkse gewoonte zet het Amerikaanse nieuwsmagazine Time een persoon of groep mensen in de verf die het nieuws gedurende het voorbije jaar heeft beïnvloed.De shortlist werd maandag bekend gemaakt. Onder de genomineerden vinden we ook de #MeToo-beweging terug. Die verwijst naar de hashtag op Twitter en andere sociale media die viraal ging nadat verschillende vrouwen getuigden over seksueel misbruik door Amerikaans filmproducent Harvey Weinstein. Nadien lieten ontelbare vrouwen (en mannen) weten dat ook zij ooit slachtoffer zijn geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. In de politiek, sportwereld, het televisielandschap,... en ja ook de zorgsector. Artsenkrant had in die laatste context eengesprek met Marie (schuilnaam), arts in een Vlaams ziekenhuis. Donald Trump, die vorig jaar al Person of the Year was, staat opnieuw op de lijst. Op de shortlist staan ook Amazon-CEO Jeff Bezos, De Dreamers (migranten die als kind illegaal de VS binnenkwamen), de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un en de Chinese leider Xi Jinping.