Van de 137 artsen die melding deden, kwam driekwart uit Vlaanderen. In de helft van de gevallen gaat het om verbale agressie, maar er werden ook 39 gevallen van psychologisch en 30 van fysiek geweld genoteerd.

Het overgrote deel van de meldingen, 81 procent, komt van huisartsen. Uit de cijfers van het meldpunt blijkt dat de agressie in een op de vijf gevallen plaatsvindt tijdens huisbezoeken.

Artsen moeten de agressie melden door een hiervoor ontworpen document in te vullen (www.ordomedic.be) over onder andere de aard van de agressie, de persoon van de arts, de persoon van de agressor, de plaats en het tijdstip van het voorval.

Bij bijna een kwart van de meldingen draaide het om een discussie over een attest of voorschrift. Bij elf meldingen was de patiënt onder invloed.

Van de 137 artsen die melding deden, kwam driekwart uit Vlaanderen. In de helft van de gevallen gaat het om verbale agressie, maar er werden ook 39 gevallen van psychologisch en 30 van fysiek geweld genoteerd.Het overgrote deel van de meldingen, 81 procent, komt van huisartsen. Uit de cijfers van het meldpunt blijkt dat de agressie in een op de vijf gevallen plaatsvindt tijdens huisbezoeken.Artsen moeten de agressie melden door een hiervoor ontworpen document in te vullen (www.ordomedic.be) over onder andere de aard van de agressie, de persoon van de arts, de persoon van de agressor, de plaats en het tijdstip van het voorval.Bij bijna een kwart van de meldingen draaide het om een discussie over een attest of voorschrift. Bij elf meldingen was de patiënt onder invloed.