Te allen tijde moet de kwaliteit, doeltreffendheid en veiligheid van medische hulpmiddelen kunnen gegarandeerd worden. De basis hiervan is dat artsen, huisartsen en specialisten, chirurgen, apothekers, verpleegkundigen en andere gezondheidszorgbeoefenaars incidenten met verbanden, bloeddrukmeters, heupprotheses, pacemakers, ... melden aan het FAGG.

Alleen zo krijgt agentschap zicht op incidenten "op het terrein" en kan het corrigerende maatregelen nemen, schrijft het FAGG in een persbericht.

Twee voorlichtingsvideo's, die te bekijken zijn op www.medischhulpmiddel.be, moeten zorgverleners sensibiliseren over de problematiek.

Een incident met medische hulpmiddelen melden? Dat kan via www.eenincidentmelden.be.

Ook patiënten worden aangespoord om incidenten te melden. "Op die manier kunnen we meteen ingrijpen wanneer dat nodig is", aldus Maggie De Block.

Te allen tijde moet de kwaliteit, doeltreffendheid en veiligheid van medische hulpmiddelen kunnen gegarandeerd worden. De basis hiervan is dat artsen, huisartsen en specialisten, chirurgen, apothekers, verpleegkundigen en andere gezondheidszorgbeoefenaars incidenten met verbanden, bloeddrukmeters, heupprotheses, pacemakers, ... melden aan het FAGG.Alleen zo krijgt agentschap zicht op incidenten "op het terrein" en kan het corrigerende maatregelen nemen, schrijft het FAGG in een persbericht. Twee voorlichtingsvideo's, die te bekijken zijn op www.medischhulpmiddel.be, moeten zorgverleners sensibiliseren over de problematiek.Een incident met medische hulpmiddelen melden? Dat kan via www.eenincidentmelden.be.Ook patiënten worden aangespoord om incidenten te melden. "Op die manier kunnen we meteen ingrijpen wanneer dat nodig is", aldus Maggie De Block.