Omwille van de coronacrisis kan Medische Wereld, dat dit jaar zou plaatsvinden op 9 mei, niet doorgaan. Met huisartsen, artsen uit verschillende specialismen, studenten, paramedici, ... trekt het symposium elk jaar een breed publiek aan van zo'n 1.300 deelnemers.

Maar de organisatie onder leiding van voorzitter dr. Ben De Brucker paste daar een mouw aan. Zaterdagochtend 9 mei van 11 uur tot 13 uur zenden VRT NWS en HLN.be live het 'Nationaal Debat Corona' uit. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block, prof. Marc Van Ranst, prof. Erika Vlieghe, prof. Lieven Annemans, minister Alexander De Croo, Pieter Timmermans, en vele anderen zullen er debatteren over de impact van corona op de volksgezondheid en de economie. VRT- en VTM-journalisten leiden de gesprekken in goede banen.

Vooraf is er ook een wetenschappelijk gedeelte waarbij o.m. het ontstaan van de epidemie, cijfers m.b.t. Covid-19 en verwachtingen voor de toekomst aan bod zullen komen.

Op het debat zullen ook de resultaten bekend gemaakt worden van een "grote publiekspoll" die Medische Wereld nog wil organiseren over de gezondheid, de bezorgdheden en de financiële gevolgen van de Vlaming door en ten tijde van corona.

Health For Life

Het 'Nationale Debat Corona' kadert in de bredere actie 'Health For Life', een initiatief van Medische Wereld. "Alle inspanningen ten spijt, is de behoefte aan voldoende kwaliteitsvol beschermingsmateriaal en toestellen voor de Vlaamse ziekenhuizen en woonzorgcentra nijpend", staat in het persbericht. De actie heeft als doel geld hiervoor in te zamelen. Voorafgaand zal het Bestuur en het Wetenschappelijk Comité van Medische Wereld een bevraging doen "om de noden duidelijk in kaart te brengen".

Een gift doen voor de actie 'Health For Life' kan op rekeningnummer BE73 7373 7373 3060 met vermelding "Corona 2020" of via de website healthforlife.be. Op die website zal binnen afzienbare tijd overigens ook de publiekspoll waarvan hierboven sprake gelanceerd worden.

Omwille van de coronacrisis kan Medische Wereld, dat dit jaar zou plaatsvinden op 9 mei, niet doorgaan. Met huisartsen, artsen uit verschillende specialismen, studenten, paramedici, ... trekt het symposium elk jaar een breed publiek aan van zo'n 1.300 deelnemers. Maar de organisatie onder leiding van voorzitter dr. Ben De Brucker paste daar een mouw aan. Zaterdagochtend 9 mei van 11 uur tot 13 uur zenden VRT NWS en HLN.be live het 'Nationaal Debat Corona' uit. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block, prof. Marc Van Ranst, prof. Erika Vlieghe, prof. Lieven Annemans, minister Alexander De Croo, Pieter Timmermans, en vele anderen zullen er debatteren over de impact van corona op de volksgezondheid en de economie. VRT- en VTM-journalisten leiden de gesprekken in goede banen. Vooraf is er ook een wetenschappelijk gedeelte waarbij o.m. het ontstaan van de epidemie, cijfers m.b.t. Covid-19 en verwachtingen voor de toekomst aan bod zullen komen.Op het debat zullen ook de resultaten bekend gemaakt worden van een "grote publiekspoll" die Medische Wereld nog wil organiseren over de gezondheid, de bezorgdheden en de financiële gevolgen van de Vlaming door en ten tijde van corona.Health For LifeHet 'Nationale Debat Corona' kadert in de bredere actie 'Health For Life', een initiatief van Medische Wereld. "Alle inspanningen ten spijt, is de behoefte aan voldoende kwaliteitsvol beschermingsmateriaal en toestellen voor de Vlaamse ziekenhuizen en woonzorgcentra nijpend", staat in het persbericht. De actie heeft als doel geld hiervoor in te zamelen. Voorafgaand zal het Bestuur en het Wetenschappelijk Comité van Medische Wereld een bevraging doen "om de noden duidelijk in kaart te brengen".Een gift doen voor de actie 'Health For Life' kan op rekeningnummer BE73 7373 7373 3060 met vermelding "Corona 2020" of via de website healthforlife.be. Op die website zal binnen afzienbare tijd overigens ook de publiekspoll waarvan hierboven sprake gelanceerd worden.