Trekpleister is zoals steeds het 'grote gezondheidsdebat' met prominenten uit de medische sector. Na een jaartje verstek te laten gaan is dit jaar minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) weer van de partij.

Ze krijgt het gezelschap van prof. Lieven Annemans, (gezondheidseconoom UGent), dr. Reinier Hueting (voorzitter ASGB), Yoleen Van Camp (kamerlid NVA), Paul Callewaert, (voorzitter SocMut) en de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Zorgnet Icuro, Margot Cloet.

Het debat wordt ingedeeld in drie topics: hoe gezond is onze gezondheidszorg? Zijn huisartsenwachtposten een top of flop? En is de abortuswet na 28 jaar aan vernieuwing toe?

Artsenkrant-columnist Guy Tegenbos (ex-De Standaard) en prof. Dirk Michielsen (VUB) leiden het debat in goede banen.

Het voormiddaggedeelte staat in het kader van enkele uitdagingen voor onze gezondheidszorg, zoals mhealth, augmented reality en gentherapie.

In de namiddag wordt er tot slot opnieuw gedebatteerd. Thema's zijn o.a. fraude in de gezondheidszorg en verzekeringen voor vrouwelijke kankers.

Na afloop is er een receptie en avondfeest. 's Middags is er lunch voorzien.

Inschrijven kan u hier, voor 1 april 2018.

Trekpleister is zoals steeds het 'grote gezondheidsdebat' met prominenten uit de medische sector. Na een jaartje verstek te laten gaan is dit jaar minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) weer van de partij.Ze krijgt het gezelschap van prof. Lieven Annemans, (gezondheidseconoom UGent), dr. Reinier Hueting (voorzitter ASGB), Yoleen Van Camp (kamerlid NVA), Paul Callewaert, (voorzitter SocMut) en de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Zorgnet Icuro, Margot Cloet.Het debat wordt ingedeeld in drie topics: hoe gezond is onze gezondheidszorg? Zijn huisartsenwachtposten een top of flop? En is de abortuswet na 28 jaar aan vernieuwing toe?Artsenkrant-columnist Guy Tegenbos (ex-De Standaard) en prof. Dirk Michielsen (VUB) leiden het debat in goede banen.Het voormiddaggedeelte staat in het kader van enkele uitdagingen voor onze gezondheidszorg, zoals mhealth, augmented reality en gentherapie.In de namiddag wordt er tot slot opnieuw gedebatteerd. Thema's zijn o.a. fraude in de gezondheidszorg en verzekeringen voor vrouwelijke kankers.Na afloop is er een receptie en avondfeest. 's Middags is er lunch voorzien.Inschrijven kan u hier, voor 1 april 2018.