In februari jl. kon u in Artsenkrant lezen dat Peter Degadt geen kandidaat was om zichzelf op te volgen bij de interne verkiezingen. "Ik nader de pensioenleeftijd", verklaarde de huidig gedelegeerd bestuurder destijds zijn keuze aan onze krant. "Wanneer in januari 2018 een nieuwe ploeg van start gaat, zal ik 64 zijn. Ik heb me de vraag gesteld of het zin zou hebben dat ik daar nog een jaar deel van uitmaak. Uiteindelijk leek het me beter dat de organisatie tijdig een opvolger kan zoeken, want dat vraagt natuurlijk de nodige voorbereiding."

En die heeft de zorgkoepelorganisatie nu gevonden in Margot Cloet (42). Cloet is pedagoge van opleiding en startte haar loopbaan in de bijzondere jeugdzorg.

Als raadgever van minister Steven Vanackere en woordvoerder van minister Veerle Heeren zette ze haar eerste stappen in de politiek. Nadien ging ze aan de slag op het kabinet van Jo Vandeurzen (CD&V), eerst als adjunct-kabinetschef en later als kabinetschef.

"Vanuit die functie bouwde ze een grondige kennis op over het gezondheids- en welzijnslandschap in Vlaanderen en onderhandelde ze met de verschillende beleidsniveaus", klinkt het bij Zorgnet-Icuro.

Volgens voorzitter Etienne Wouters zal Cloet "door haar engagement en verbindend leiderschap" een belangrijke rol kunnen spelen bij wat hij dé uitdaging van de toekomst noemt: zorgvoorzieningen over de sectoren en lijnen heen laten samenwerken.

Margot Cloet zelf toont zich alvast "heel gemotiveerd" om de functie van gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro op te nemen. "Samen met al de leden van Zorgnet-Icuro wil ik op een positieve manier verder bouwen aan zorg en welzijn in Vlaanderen."

Gedurende een korte periode zal ze 'dubbel lopen' met Peter Degadt, om dan begin 2018 definitief de fakkel over te nemen.

In februari jl. kon u in Artsenkrant lezen dat Peter Degadt geen kandidaat was om zichzelf op te volgen bij de interne verkiezingen. "Ik nader de pensioenleeftijd", verklaarde de huidig gedelegeerd bestuurder destijds zijn keuze aan onze krant. "Wanneer in januari 2018 een nieuwe ploeg van start gaat, zal ik 64 zijn. Ik heb me de vraag gesteld of het zin zou hebben dat ik daar nog een jaar deel van uitmaak. Uiteindelijk leek het me beter dat de organisatie tijdig een opvolger kan zoeken, want dat vraagt natuurlijk de nodige voorbereiding."En die heeft de zorgkoepelorganisatie nu gevonden in Margot Cloet (42). Cloet is pedagoge van opleiding en startte haar loopbaan in de bijzondere jeugdzorg.Als raadgever van minister Steven Vanackere en woordvoerder van minister Veerle Heeren zette ze haar eerste stappen in de politiek. Nadien ging ze aan de slag op het kabinet van Jo Vandeurzen (CD&V), eerst als adjunct-kabinetschef en later als kabinetschef. "Vanuit die functie bouwde ze een grondige kennis op over het gezondheids- en welzijnslandschap in Vlaanderen en onderhandelde ze met de verschillende beleidsniveaus", klinkt het bij Zorgnet-Icuro. Volgens voorzitter Etienne Wouters zal Cloet "door haar engagement en verbindend leiderschap" een belangrijke rol kunnen spelen bij wat hij dé uitdaging van de toekomst noemt: zorgvoorzieningen over de sectoren en lijnen heen laten samenwerken.Margot Cloet zelf toont zich alvast "heel gemotiveerd" om de functie van gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro op te nemen. "Samen met al de leden van Zorgnet-Icuro wil ik op een positieve manier verder bouwen aan zorg en welzijn in Vlaanderen." Gedurende een korte periode zal ze 'dubbel lopen' met Peter Degadt, om dan begin 2018 definitief de fakkel over te nemen.