Cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie tonen aan dat dagelijks 830 vrouwen sterven aan de gevolgen van hun zwangerschap of bevalling. 99% procent van deze vrouwen woont in ontwikkelingslanden. Dit cijfer kan worden verklaard door de hoge kosten, het probleem van de kwaliteit van de zorg, een gebrek aan kwaliteitsmedicijnen en slecht uitgeruste en geografische ontoegankelijkheid van de gezondheidscentra. Dat wil Memisa andermaal onder de aandacht brengen met deze moederdagactie.

Fotowedstrijd

Als lanceringsmoment organiseerde de ngo een fotoshoot in Brussel. Een professioneel fotografe legde de liefde die moeders en hun kinderen verenigt op beeld vast. Vandaag, 8 mei, gaat een wedstrijd van start met de foto's die tijdens de fotoshoot genomen werden. De foto met de meeste 'likes' op de website www.mamasvoorhetleven.be wint de wedstrijd, evenals twee vliegtickets. Elke meerderjarige persoon kan deelnemen door zelf zijn foto te uploaden. De winnaar wordt op de website bekendgemaakt op 22 mei.

Origineel cadeau

Op dezelfde site zijn ook originele cadeaus te koop om mama's te verwennen: een doosje... medicijnen? Of een boeket... infusen? Aankopen vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Memisa investeert in medische apparatuur, gezondheidsstructuren, noodtransport en capaciteitsversterking voor gezondheidspersoneel. Preventie speelt eveneens een belangrijke rol in de aanpak van Memisa's interventies. De ngo bereikt meer dan zeven miljoen mensen in zes Afrikaanse landen. De gezondheid van mama's en kinderen is een prioriteit.

Cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie tonen aan dat dagelijks 830 vrouwen sterven aan de gevolgen van hun zwangerschap of bevalling. 99% procent van deze vrouwen woont in ontwikkelingslanden. Dit cijfer kan worden verklaard door de hoge kosten, het probleem van de kwaliteit van de zorg, een gebrek aan kwaliteitsmedicijnen en slecht uitgeruste en geografische ontoegankelijkheid van de gezondheidscentra. Dat wil Memisa andermaal onder de aandacht brengen met deze moederdagactie.FotowedstrijdAls lanceringsmoment organiseerde de ngo een fotoshoot in Brussel. Een professioneel fotografe legde de liefde die moeders en hun kinderen verenigt op beeld vast. Vandaag, 8 mei, gaat een wedstrijd van start met de foto's die tijdens de fotoshoot genomen werden. De foto met de meeste 'likes' op de website www.mamasvoorhetleven.be wint de wedstrijd, evenals twee vliegtickets. Elke meerderjarige persoon kan deelnemen door zelf zijn foto te uploaden. De winnaar wordt op de website bekendgemaakt op 22 mei. Origineel cadeauOp dezelfde site zijn ook originele cadeaus te koop om mama's te verwennen: een doosje... medicijnen? Of een boeket... infusen? Aankopen vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.Memisa investeert in medische apparatuur, gezondheidsstructuren, noodtransport en capaciteitsversterking voor gezondheidspersoneel. Preventie speelt eveneens een belangrijke rol in de aanpak van Memisa's interventies. De ngo bereikt meer dan zeven miljoen mensen in zes Afrikaanse landen. De gezondheid van mama's en kinderen is een prioriteit.