Dat meldt de Waalse krant L'Avenir.

In juni 2019 zou Luxemburg minder dan 400 huisartsen tellen. De provincie kijkt dan ook uit naar de dubbele cohorte afstuderende artsen in 2018, het gevolg van de inkorting van de geneeskundestudies van zeven naar zes jaar. De 'cellule attractivité de la médecine générale' (CAMG) die enkele maanden geleden in het leven werd groepen, overlegt samen met de Ardense huisartsenkringen en de wachtposten over manieren om de jonge artsen naar Luxemburg te halen.

Dokter Christian Guyot, voorzitter van de wachtposten in Luxemburg en Dinant, vindt dat jonge mensen een verkeerd beeld hebben van de provincie, vertelt hij aan de krant. "We gaan in november opnieuw een dag organiseren over de plattelandsgeneeskunde, in Libramont, met workshops, ontmoetingen tussen stagiairs en assistenten met de artsen uit de streek. We zetten ook contacten op met de universiteiten."

Er is sprake van huisvestingsbeurzen om nieuwe krachten aan te trekken. En 15 extra stagemeesters moeten de huidige 58 vervoegen.

Dat meldt de Waalse krant L'Avenir. In juni 2019 zou Luxemburg minder dan 400 huisartsen tellen. De provincie kijkt dan ook uit naar de dubbele cohorte afstuderende artsen in 2018, het gevolg van de inkorting van de geneeskundestudies van zeven naar zes jaar. De 'cellule attractivité de la médecine générale' (CAMG) die enkele maanden geleden in het leven werd groepen, overlegt samen met de Ardense huisartsenkringen en de wachtposten over manieren om de jonge artsen naar Luxemburg te halen. Dokter Christian Guyot, voorzitter van de wachtposten in Luxemburg en Dinant, vindt dat jonge mensen een verkeerd beeld hebben van de provincie, vertelt hij aan de krant. "We gaan in november opnieuw een dag organiseren over de plattelandsgeneeskunde, in Libramont, met workshops, ontmoetingen tussen stagiairs en assistenten met de artsen uit de streek. We zetten ook contacten op met de universiteiten."Er is sprake van huisvestingsbeurzen om nieuwe krachten aan te trekken. En 15 extra stagemeesters moeten de huidige 58 vervoegen.