Geachte minister Vandenbroucke, minister Beke,

Op 30 september heeft onze huisartsenkring met droefenis het overlijden van onze dierbare collega dr. Roger Van Droogenbroeck moeten vernemen. Na reanimatie van een patiënt met hartfalen is de dokter besmet geraakt met het covid-19-virus. Ondanks gevaccineerd te zijn, is hij na twee weken intensieve zorgen alsnog overleden in AZ Sint-Maria Halle.

Ons hart is bij zijn familie en vrienden, maar ook bij het hele dorp waar hij een geliefd huisarts was en zijn 2.000 patiënten vol ongeloof achterlaat.

Het goedkeuren van een boostervaccinatie voor het zorgpersoneel zou een eerbetoon en een blijk van waardering en respect voor alle zorgverleners kunnen zijn

De manier waarop hij om het leven is gekomen, stemt ons en hopelijk ook u tot nadenken.

Laat zijn dood niet voor niets geweest zijn en geef alle zorgverleners inclusief het personeel van de testcentra (die elke dag letterlijk midden in de positieven zitten) zo snel mogelijk een boostervaccinatie.

Zo lang hierover geen algemene beslissing werd genomen, vragen we ook om de restjes vanuit de vaccinatiecentra niet verloren te laten gaan. We vragen om dezelfde procedure te mogen volgen als in januari/februari met de restvaccins van de woon- en zorgcentra, zodat onze zorgpersoneel veilig en beschermd zijn/haar werk kan verder zetten.

Laat de dood van onze dierbare collega geen maat voor niets geweest zijn! Het goedkeuren van een boostervaccinatie voor het zorgpersoneel zou een eerbetoon en een blijk van waardering en respect voor alle zorgverleners kunnen zijn.

Artsenkring Zennevallei

Geachte minister Vandenbroucke, minister Beke, Op 30 september heeft onze huisartsenkring met droefenis het overlijden van onze dierbare collega dr. Roger Van Droogenbroeck moeten vernemen. Na reanimatie van een patiënt met hartfalen is de dokter besmet geraakt met het covid-19-virus. Ondanks gevaccineerd te zijn, is hij na twee weken intensieve zorgen alsnog overleden in AZ Sint-Maria Halle. Ons hart is bij zijn familie en vrienden, maar ook bij het hele dorp waar hij een geliefd huisarts was en zijn 2.000 patiënten vol ongeloof achterlaat.De manier waarop hij om het leven is gekomen, stemt ons en hopelijk ook u tot nadenken.Laat zijn dood niet voor niets geweest zijn en geef alle zorgverleners inclusief het personeel van de testcentra (die elke dag letterlijk midden in de positieven zitten) zo snel mogelijk een boostervaccinatie. Zo lang hierover geen algemene beslissing werd genomen, vragen we ook om de restjes vanuit de vaccinatiecentra niet verloren te laten gaan. We vragen om dezelfde procedure te mogen volgen als in januari/februari met de restvaccins van de woon- en zorgcentra, zodat onze zorgpersoneel veilig en beschermd zijn/haar werk kan verder zetten.Laat de dood van onze dierbare collega geen maat voor niets geweest zijn! Het goedkeuren van een boostervaccinatie voor het zorgpersoneel zou een eerbetoon en een blijk van waardering en respect voor alle zorgverleners kunnen zijn.Artsenkring Zennevallei