Hoe vaak komt burn-out voor bij huisartsen in België? Wat zijn risicofactoren? Welke oorzaken liggen aan de oorsprong van burn-out bij huisartsen? Welke maatregelen kunnen burn-out helpen voorkomen? Naar die vragen doen Universiteit Luik en KU Leuven onderzoek.
KU Leuven en Universiteit Luik willen beter inzicht krijgen in de prevalentie, oorzaken en effectieve preventie van burn-out in de huisartsgeneeskunde.
"Deze studie zal ons in een latere fase toelaten om interventies met een preventief en curatief doeleinde te ontwerpen en uit te voeren", zegt prof. Lode Godderis, die het onderzoek leidt aan KU Leuven (dep. Maatschappelijke Gezondheidszorg en Eerstelijnszorg). Aan de Universiteit Luik zijn dat prof. Anne-Laure Lenoir en dr. Marie Bayot van de afdeling Huisartsgeneeskunde.
Aan huisartsen wordt gevraagd een online vragenlijst in te vullen over hun dagelijkse werkervaring.
De resultaten zullen alleen voor wetenschappelijke doeleinden worden gebruikt. Alle verzamelde antwoorden zullen volledig anoniem zijn.
"Deelname van zoveel mogelijk mensen zal ons toelaten om de determinanten van het welzijn op het werk van huisartsen in opleiding en bij gevestigde huisartsen beter te begrijpen", aldus de onderzoekers.
De bevraging invullen duurt 10-15 minuten.
Voor meer info of vragen, neem contact op met: allenoir@uliege.be; marie.bayot@uliege.be.
KU Leuven en Universiteit Luik willen beter inzicht krijgen in de prevalentie, oorzaken en effectieve preventie van burn-out in de huisartsgeneeskunde. "Deze studie zal ons in een latere fase toelaten om interventies met een preventief en curatief doeleinde te ontwerpen en uit te voeren", zegt prof. Lode Godderis, die het onderzoek leidt aan KU Leuven (dep. Maatschappelijke Gezondheidszorg en Eerstelijnszorg). Aan de Universiteit Luik zijn dat prof. Anne-Laure Lenoir en dr. Marie Bayot van de afdeling Huisartsgeneeskunde. Aan huisartsen wordt gevraagd een online vragenlijst in te vullen over hun dagelijkse werkervaring. De resultaten zullen alleen voor wetenschappelijke doeleinden worden gebruikt. Alle verzamelde antwoorden zullen volledig anoniem zijn. "Deelname van zoveel mogelijk mensen zal ons toelaten om de determinanten van het welzijn op het werk van huisartsen in opleiding en bij gevestigde huisartsen beter te begrijpen", aldus de onderzoekers.De bevraging invullen duurt 10-15 minuten. Voor meer info of vragen, neem contact op met: allenoir@uliege.be; marie.bayot@uliege.be.