Als ietwat oudere huisarts - ik ben 70 jaar oud - heb ik besloten om tijdens deze pandemie nog even door te gaan ondanks de gevaren om dagelijks in de vuurlinie te moeten functioneren.

Wat ik niet begrijp is dat wij als eerste lijn, samen met het personeel van de wzc en ziekenhuizen, slechts op de tweede of derde plaats komen om gevaccineerd te worden.

Mijns inziens is dit een politieke demarche om het blundergeweten van de eerste golf te sussen, om zo de algemene opinie bij te sturen.

Wat baat het om te applaudisseren voor de zorg als deze niet erkend wordt als primordiaal in het vaccinatieprogramma?

Ikzelf ben uiteraard vertrouwd met de werking van wzc en dergelijke. Ik stel alleen vast dat de bewoners opgehokt worden in hun kamertjes, geen familiebezoek mogen ontvangen zodat hun enige contacten zich beperken tot het personeel.

Wie is verantwoordelijk voor de besmettingen binnen de wzc-muren? Wel degelijk het personeel, de bezoekende huisartsen etc. Dáár ligt de oplossing voor efficiënt gebruik van de voorlopig ontoereikende vaccins, eerst het personeel en eerstelijnsmedewerkers vaccineren. Dit voorkomt besmettingen bij de bewoners.

Wat baat het om te applaudisseren voor de zorg als deze niet erkend wordt als primordiaal in het vaccinatieprogramma?

Als ietwat oudere huisarts - ik ben 70 jaar oud - heb ik besloten om tijdens deze pandemie nog even door te gaan ondanks de gevaren om dagelijks in de vuurlinie te moeten functioneren. Wat ik niet begrijp is dat wij als eerste lijn, samen met het personeel van de wzc en ziekenhuizen, slechts op de tweede of derde plaats komen om gevaccineerd te worden.Mijns inziens is dit een politieke demarche om het blundergeweten van de eerste golf te sussen, om zo de algemene opinie bij te sturen.Ikzelf ben uiteraard vertrouwd met de werking van wzc en dergelijke. Ik stel alleen vast dat de bewoners opgehokt worden in hun kamertjes, geen familiebezoek mogen ontvangen zodat hun enige contacten zich beperken tot het personeel.Wie is verantwoordelijk voor de besmettingen binnen de wzc-muren? Wel degelijk het personeel, de bezoekende huisartsen etc. Dáár ligt de oplossing voor efficiënt gebruik van de voorlopig ontoereikende vaccins, eerst het personeel en eerstelijnsmedewerkers vaccineren. Dit voorkomt besmettingen bij de bewoners.Wat baat het om te applaudisseren voor de zorg als deze niet erkend wordt als primordiaal in het vaccinatieprogramma?