Compendium Geneeskunde is bekend van de boekenreeks die zowat de hele basisstudie geneeskunde samenvat, de afzonderlijke 'pockets' per discipline en de scheurkalender met medische weetjes, quizvragen, anekdotes enz.

Net als vorige zomer brengt het team achter Compendium Geneeskunde een zomer e-book uit. Daarin kunnen studenten en artsen in opleiding onder meer een interview lezen met een (Nederlandse) arts die in Afrika werkt, Compendium-oprichters Romée Snijders en Veerle Smit, het dagboek van een coassistent, er zijn ook spelletjes à la 'ontcijfer het doktershandschrift', een kleurplaat 'bloedvoorziening ruggenmerg', en ook (medisch gerelateerde) kijk- en volgtips alsook tips m.b.t. wie interessant is om te volgen op sociale media. Goed voor een namiddag ontspannen in je strandstoel.

Wat het meest in het oog springt, is de 'koud douchen'-challenge. Lezers krijgen tips om één week lang te douchen met koud water... en dat te overleven.

Het 'zomerboek' is gratis te downloaden.

Compendium Geneeskunde is bekend van de boekenreeks die zowat de hele basisstudie geneeskunde samenvat, de afzonderlijke 'pockets' per discipline en de scheurkalender met medische weetjes, quizvragen, anekdotes enz.Net als vorige zomer brengt het team achter Compendium Geneeskunde een zomer e-book uit. Daarin kunnen studenten en artsen in opleiding onder meer een interview lezen met een (Nederlandse) arts die in Afrika werkt, Compendium-oprichters Romée Snijders en Veerle Smit, het dagboek van een coassistent, er zijn ook spelletjes à la 'ontcijfer het doktershandschrift', een kleurplaat 'bloedvoorziening ruggenmerg', en ook (medisch gerelateerde) kijk- en volgtips alsook tips m.b.t. wie interessant is om te volgen op sociale media. Goed voor een namiddag ontspannen in je strandstoel.Wat het meest in het oog springt, is de 'koud douchen'-challenge. Lezers krijgen tips om één week lang te douchen met koud water... en dat te overleven.Het 'zomerboek' is gratis te downloaden.