Dat laat Kartel-voorzitter dokter Reinier Hueting weten in een persbericht. Het artsensyndicaat richtte vandaag 5 januari dan ook een aangetekend schrijven aan Jo de Cock, voorzitter van de Nationale Commissie Geneesheren Ziekenfondsen, om de ontbinding te betekenen.

"Het KARTEL betreurt deze situatie, veroorzaakt door Minister De Block en de regering, waardoor een serene sfeer, vereist voor het overleg om kwaliteitsvolle zorg voor alle patiënten te verzekeren, overschaduwd wordt", klinkt het.

In oktober van vorig jaar formuleerden Bvas, Kartel en AADM reeds een gemeenschappelijke eis tot ontbinding van het akkoord. "Voor de artsensyndicaten is de limiet bereikt. Door de eenzijdige besparingen van de minister is het vertrouwen volledig weg en wordt een verdere constructieve samenwerking quasi onmogelijk", luidde het toen.

In afwachting van het antwoord en de acties die zullen volgen op het schrijven blijven de ereloontarieven nog van kracht.

Dat laat Kartel-voorzitter dokter Reinier Hueting weten in een persbericht. Het artsensyndicaat richtte vandaag 5 januari dan ook een aangetekend schrijven aan Jo de Cock, voorzitter van de Nationale Commissie Geneesheren Ziekenfondsen, om de ontbinding te betekenen."Het KARTEL betreurt deze situatie, veroorzaakt door Minister De Block en de regering, waardoor een serene sfeer, vereist voor het overleg om kwaliteitsvolle zorg voor alle patiënten te verzekeren, overschaduwd wordt", klinkt het. In oktober van vorig jaar formuleerden Bvas, Kartel en AADM reeds een gemeenschappelijke eis tot ontbinding van het akkoord. "Voor de artsensyndicaten is de limiet bereikt. Door de eenzijdige besparingen van de minister is het vertrouwen volledig weg en wordt een verdere constructieve samenwerking quasi onmogelijk", luidde het toen.In afwachting van het antwoord en de acties die zullen volgen op het schrijven blijven de ereloontarieven nog van kracht.