De Prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts wordt jaarlijks uitgereikt aan een huisarts, die werkzaam is in Vlaanderen of Brussel, zich onderscheidt in maatschappelijk engagement, oog heeft voor de patiënt als uniek individu, ervaringen deelt met collega's en jonge huisartsen, geëngageerd samenwerkt binnen de kring of met andere eerstelijnswerkers, en een pleitbezorger is voor de beroepsgroep en bijscholing en opleiding bevordert.

Roel Van Giel, kersvers voorzitter van Domus Medica, en tevens juryvoorzitter: "Het was met ontroering en bewondering dat ik de voordrachten van de verschillende kringen of groeperingen las voor hun kandidaat. Eén voor één hebben de kandidaten op hun manier, in hun regio ongelooflijke zaken gedaan. De appreciatie hiervoor van hun collega's bleek uit de kandidatuur maar zeker ook uit het begeleidend schrijven."

De jury koos uiteindelijk met unanimiteit voor dr. Jef Boeckx. Die was onder de indruk toen hij de prijs, ter waarde van 5.000 euro, in ontvangst kwam nemen. Hij vertrekt binnenkort naar een project in Zuid-Afrika, waaraan hij de helft van zijn prijs schenkt.

De laudatio van Koen Dillen, ondervoorzitter VHKZ, leest u hier.

De Prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts wordt jaarlijks uitgereikt aan een huisarts, die werkzaam is in Vlaanderen of Brussel, zich onderscheidt in maatschappelijk engagement, oog heeft voor de patiënt als uniek individu, ervaringen deelt met collega's en jonge huisartsen, geëngageerd samenwerkt binnen de kring of met andere eerstelijnswerkers, en een pleitbezorger is voor de beroepsgroep en bijscholing en opleiding bevordert.Roel Van Giel, kersvers voorzitter van Domus Medica, en tevens juryvoorzitter: "Het was met ontroering en bewondering dat ik de voordrachten van de verschillende kringen of groeperingen las voor hun kandidaat. Eén voor één hebben de kandidaten op hun manier, in hun regio ongelooflijke zaken gedaan. De appreciatie hiervoor van hun collega's bleek uit de kandidatuur maar zeker ook uit het begeleidend schrijven."De jury koos uiteindelijk met unanimiteit voor dr. Jef Boeckx. Die was onder de indruk toen hij de prijs, ter waarde van 5.000 euro, in ontvangst kwam nemen. Hij vertrekt binnenkort naar een project in Zuid-Afrika, waaraan hij de helft van zijn prijs schenkt.De laudatio van Koen Dillen, ondervoorzitter VHKZ, leest u hier.