Aan Franstalige kant waren de genomineerden naast dokter Lechat, de psychiater Caroline Depuydt, de gynaecoloog Jean-Michel Foidart, de pediater Michel Pletinckx en de internist en spoedarts Paul Colson.

Uiteindelijk haalde dokter Lechat het dus. Naast diensthoofd anesthesie is hij stagemeester. Daarbij geeft hij praktische vorming aan assistenten in opleiding. Dokter Lechat specialiseerde zich verder in traumatologie, pediatrie en verloskunde. Deze laatste expertises zijn bijzonder aangewezen voor zijn missies met Artsen Zonder Grenzen. Geregeld vertrekt dokter Lechat tijdens zijn verlof naar oorlogsgebied om er gewonden te verzorgen. Aan verpleegsters in Afrika geeft hij ook vorming in pijnbestrijding en sedatietechnieken.

Aan Franstalige kant waren de genomineerden naast dokter Lechat, de psychiater Caroline Depuydt, de gynaecoloog Jean-Michel Foidart, de pediater Michel Pletinckx en de internist en spoedarts Paul Colson. Uiteindelijk haalde dokter Lechat het dus. Naast diensthoofd anesthesie is hij stagemeester. Daarbij geeft hij praktische vorming aan assistenten in opleiding. Dokter Lechat specialiseerde zich verder in traumatologie, pediatrie en verloskunde. Deze laatste expertises zijn bijzonder aangewezen voor zijn missies met Artsen Zonder Grenzen. Geregeld vertrekt dokter Lechat tijdens zijn verlof naar oorlogsgebied om er gewonden te verzorgen. Aan verpleegsters in Afrika geeft hij ook vorming in pijnbestrijding en sedatietechnieken.