Volgens die laatste selecteren we met de "huidige procedure intellectueel en wetenschappelijk sterke profielen maar meer dan waarschijnlijk verliezen we anderen die excelleren in zoals het meer empathische en de menselijke vaardigheden in al zijn facetten". "Als de moeilijkheid van de proef aanleiding geeft tot een 'business' van bijscholingen, dan is er iets mis", schrijft de psychiater ook.

Op Twitter reageert Jan Eggermont:

2/ Met deze 1288 gunstig gerangschikten werd het startquotum van 1276 volledig ingevuld. Meer deelnemers gunstig rangschikken kon niet gezien dit startquotum. Opm: dat het startquotum lichtjes overschreven wordt, heeft te maken met de gelijke behandeling van ex aequo deelnemers.

3/ Interessant wordt het wanneer we kijken naar wie voor beide onderdelen van het examen (KIW = kennis en inzicht in wetenschappen; GC = generieke competenties) minstens de helft van de punten behaalde. Dit is de voorwaarde om gerangschikt te kunnen worden.

6/ Wat blijkt: er zijn behoorlijk wat gunstig gerangschikten met een KIW score tussen 60 en 70 (op max van 120) omdat zij op GC voldoende hoog scoren. GC test onder meer de communicatieve vaardigheden. Je hoeft dus niet 'de' wiskunde bolleboos te zijn voor gunstige rangschikking

7/ En dan anekdotisch: mijn jarenlange ervaring met studenten geneeskunde leert mij dat zij zowel gedreven en ambitieus zijn als oog hebben voor sociaal engagement, artistieke expressie, extracurriculaire activiteiten, kortom ervaringen die zij later in hun arts-zijn meenemen.

8/ ik deel de bezorgdheid dat de voorbereiding in het secundair onderwijs zou moeten volstaan voor een goede kans op positief resultaat op het toelatingsexamen; en dat er inzake diversiteit van instroom nog werk aan de winkel is @HoebekePiet. Laten we daar werk van maken.

Volgens die laatste selecteren we met de "huidige procedure intellectueel en wetenschappelijk sterke profielen maar meer dan waarschijnlijk verliezen we anderen die excelleren in zoals het meer empathische en de menselijke vaardigheden in al zijn facetten". "Als de moeilijkheid van de proef aanleiding geeft tot een 'business' van bijscholingen, dan is er iets mis", schrijft de psychiater ook.Op Twitter reageert Jan Eggermont:2/ Met deze 1288 gunstig gerangschikten werd het startquotum van 1276 volledig ingevuld. Meer deelnemers gunstig rangschikken kon niet gezien dit startquotum. Opm: dat het startquotum lichtjes overschreven wordt, heeft te maken met de gelijke behandeling van ex aequo deelnemers.3/ Interessant wordt het wanneer we kijken naar wie voor beide onderdelen van het examen (KIW = kennis en inzicht in wetenschappen; GC = generieke competenties) minstens de helft van de punten behaalde. Dit is de voorwaarde om gerangschikt te kunnen worden.6/ Wat blijkt: er zijn behoorlijk wat gunstig gerangschikten met een KIW score tussen 60 en 70 (op max van 120) omdat zij op GC voldoende hoog scoren. GC test onder meer de communicatieve vaardigheden. Je hoeft dus niet 'de' wiskunde bolleboos te zijn voor gunstige rangschikking7/ En dan anekdotisch: mijn jarenlange ervaring met studenten geneeskunde leert mij dat zij zowel gedreven en ambitieus zijn als oog hebben voor sociaal engagement, artistieke expressie, extracurriculaire activiteiten, kortom ervaringen die zij later in hun arts-zijn meenemen.8/ ik deel de bezorgdheid dat de voorbereiding in het secundair onderwijs zou moeten volstaan voor een goede kans op positief resultaat op het toelatingsexamen; en dat er inzake diversiteit van instroom nog werk aan de winkel is @HoebekePiet. Laten we daar werk van maken.