De WONCA Europe Conference is een initiatief van WONCA Europe, de academische en wetenschappelijke vereniging voor huisartsgeneeskunde in Europa. Het internationale congres heeft als doel het verbeteren van de zorgkwaliteit en het stimuleren van kennisuitwisseling binnen de Europese huisartsengemeenschap. Het bestaat uit 47 lidorganisaties die meer dan 90.000 huisartsen in Europa vertegenwoordigen.

De eerste editie vond plaats in 1992 in Barcelona, Spanje. Volgend jaar is de conferentie aan haar 28e editie toe. En die zal plaatsvinden in Brussel, van 6 tot 10 juni 2023.

Twee jaar geleden dienden huisartsenverenigingen Domus Medica en SSMG, die zich voor deze gelegenheid verenigden in de Belgian Society for General Practitioners (BSGP), daarvoor de kandidatuur in.

Een goede zaak voor ons land, zegt prof. dr. Ann Van den Bruel (KU Leuven en voorzitter wetenschappelijk comité WONCA 2023). "We zijn vereerd dat we in 2023 het WONCA Europe Conference mogen organiseren. Niet alleen is het een manier om ons Belgische gezondheidslandschap internationaal in de kijker te zetten, het is ook een buitengewone ervaring voor onze Belgische huisartsen. Naast een boeiend symposium is het voor hen een unieke kans om collega's te ontmoeten uit heel Europa en ervaringen uit te wisselen."

Thema van de vierdaagse conferentie is 'Making Choices in Primary Care'. "De kwaliteit van de gezondheidszorg verbetert, er wordt wetenschappelijke vooruitgang geboekt, er ontstaan therapieën op maat. Deze vernieuwingsdrang zal niet ophouden en zal keuzes vereisen (economisch, ethisch, organisatorisch, ...)", zo wordt toegelicht in het persbericht.

De WONCA Europe Conference is een initiatief van WONCA Europe, de academische en wetenschappelijke vereniging voor huisartsgeneeskunde in Europa. Het internationale congres heeft als doel het verbeteren van de zorgkwaliteit en het stimuleren van kennisuitwisseling binnen de Europese huisartsengemeenschap. Het bestaat uit 47 lidorganisaties die meer dan 90.000 huisartsen in Europa vertegenwoordigen.De eerste editie vond plaats in 1992 in Barcelona, Spanje. Volgend jaar is de conferentie aan haar 28e editie toe. En die zal plaatsvinden in Brussel, van 6 tot 10 juni 2023.Twee jaar geleden dienden huisartsenverenigingen Domus Medica en SSMG, die zich voor deze gelegenheid verenigden in de Belgian Society for General Practitioners (BSGP), daarvoor de kandidatuur in.Een goede zaak voor ons land, zegt prof. dr. Ann Van den Bruel (KU Leuven en voorzitter wetenschappelijk comité WONCA 2023). "We zijn vereerd dat we in 2023 het WONCA Europe Conference mogen organiseren. Niet alleen is het een manier om ons Belgische gezondheidslandschap internationaal in de kijker te zetten, het is ook een buitengewone ervaring voor onze Belgische huisartsen. Naast een boeiend symposium is het voor hen een unieke kans om collega's te ontmoeten uit heel Europa en ervaringen uit te wisselen."Thema van de vierdaagse conferentie is 'Making Choices in Primary Care'. "De kwaliteit van de gezondheidszorg verbetert, er wordt wetenschappelijke vooruitgang geboekt, er ontstaan therapieën op maat. Deze vernieuwingsdrang zal niet ophouden en zal keuzes vereisen (economisch, ethisch, organisatorisch, ...)", zo wordt toegelicht in het persbericht.