Professor De Wever was met hart en ziel verbonden aan de ULB - hij stond jarenlang aan het hoofd van het universitaire ziekenhuis ervan. Nadien werd hij voorzitter van de raad van bestuur van het Erasmusziekenhuis. Een mooie erkenning, nadat hij in 1968 had geijverd voor de bouw van een ziekenhuis in het groene Anderlecht, waarvoor hij zijn medestudenten mobiliseerde.

Alain De Wever was een uitstekend pedagoog die zijn kennis met plezier deelde met de studenten aan de ULB. Hij stond ook altijd paraat om de eigenheden van het Belgische zorgsysteem - en de voordelen en beperkingen ervan - uit te leggen in de media.

Enkele weken geleden pas bracht hij nog een nieuw boek uit, 'La Santé des Belges en 25 questions'. In zijn laatste interview met onze zusterkrant Le Journal du Médecin, zei hij bij die gelegenheid: "We hebben kritiek op het systeem, maar we benadrukken ook de voordelen ervan, die we koste wat het kost moeten behouden: het vrije ondernemersschap van de actoren, de therapeutische vrijheid, en de keuzevrijheid van de patiënt."

Jarenlang konden de lezers van Artsenkrant genieten van Alains (in)pertinente opiniestukken. Hij was eveneens jurylid voor onze prijs 'De Specialist van het Jaar'.

De redacties van Artsenkrant en Le Journal du Médecin bieden de familie van Alain De Wever hun oprechte deelneming aan.

Professor De Wever was met hart en ziel verbonden aan de ULB - hij stond jarenlang aan het hoofd van het universitaire ziekenhuis ervan. Nadien werd hij voorzitter van de raad van bestuur van het Erasmusziekenhuis. Een mooie erkenning, nadat hij in 1968 had geijverd voor de bouw van een ziekenhuis in het groene Anderlecht, waarvoor hij zijn medestudenten mobiliseerde. Alain De Wever was een uitstekend pedagoog die zijn kennis met plezier deelde met de studenten aan de ULB. Hij stond ook altijd paraat om de eigenheden van het Belgische zorgsysteem - en de voordelen en beperkingen ervan - uit te leggen in de media.Enkele weken geleden pas bracht hij nog een nieuw boek uit, 'La Santé des Belges en 25 questions'. In zijn laatste interview met onze zusterkrant Le Journal du Médecin, zei hij bij die gelegenheid: "We hebben kritiek op het systeem, maar we benadrukken ook de voordelen ervan, die we koste wat het kost moeten behouden: het vrije ondernemersschap van de actoren, de therapeutische vrijheid, en de keuzevrijheid van de patiënt." Jarenlang konden de lezers van Artsenkrant genieten van Alains (in)pertinente opiniestukken. Hij was eveneens jurylid voor onze prijs 'De Specialist van het Jaar'.De redacties van Artsenkrant en Le Journal du Médecin bieden de familie van Alain De Wever hun oprechte deelneming aan.