De actie ging van start in Nederland. Longarts Sander de Hosson plaatste twee foto's op twitter over de vaccinatiegraad en de mate waarin de mazelen voorkomen in verschillende gemeenten. In de hoop dat mensen zo beter zouden begrijpen 'hoe effectief het mazelenvaccin is'. Een twitteraar reageerde daarop dat het presenteren van feiten niet helpt in de discussie over vaccineren. "Ik vind het bijvoorbeeld zelf fijn om te weten dat kinderartsen met kinderen zélf hun kinderen ook laten vaccineren." Sindsdien twitteren artsen en andere zorgverleners hun voorkeur voor vaccineren onder #ikvaccineer. Velen laten weten dat ze hun eigen kinderen hebben ingeënt.

"Ik heb in Afrika kinderen onder mijn handen dood zien gaan aan mazelen. Ga je schamen, anti-vaxxers!" schrijft verder huisarts en voormalig tropenarts Geert-Jan van Holten.

Volgens de WGO ligt het feit dat steeds minder ouders hun kinderen laten vaccineren aan de oorzaak van de stijging van het aantal mazelenbesmettingen. In 2018 kregen in Europa al 41.000 kinderen en volwassenen de ziekte, een record voor de afgelopen tien jaar. In onder meer Italië krijgt de antivaccinatiebeweging steeds meer aanhangers. Vorig jaar kregen 5.000 mensen er de mazelen.

Uit een peiling van EenVandaag blijkt dat 57% van de ondervraagde Nederlanders voorstander is van een verplichte vaccinatie voor alle inentingen die in het vaccinatieschema opgenomen zijn.

(Bron: EenVandaag)

De actie ging van start in Nederland. Longarts Sander de Hosson plaatste twee foto's op twitter over de vaccinatiegraad en de mate waarin de mazelen voorkomen in verschillende gemeenten. In de hoop dat mensen zo beter zouden begrijpen 'hoe effectief het mazelenvaccin is'. Een twitteraar reageerde daarop dat het presenteren van feiten niet helpt in de discussie over vaccineren. "Ik vind het bijvoorbeeld zelf fijn om te weten dat kinderartsen met kinderen zélf hun kinderen ook laten vaccineren." Sindsdien twitteren artsen en andere zorgverleners hun voorkeur voor vaccineren onder #ikvaccineer. Velen laten weten dat ze hun eigen kinderen hebben ingeënt. "Ik heb in Afrika kinderen onder mijn handen dood zien gaan aan mazelen. Ga je schamen, anti-vaxxers!" schrijft verder huisarts en voormalig tropenarts Geert-Jan van Holten.Volgens de WGO ligt het feit dat steeds minder ouders hun kinderen laten vaccineren aan de oorzaak van de stijging van het aantal mazelenbesmettingen. In 2018 kregen in Europa al 41.000 kinderen en volwassenen de ziekte, een record voor de afgelopen tien jaar. In onder meer Italië krijgt de antivaccinatiebeweging steeds meer aanhangers. Vorig jaar kregen 5.000 mensen er de mazelen.Uit een peiling van EenVandaag blijkt dat 57% van de ondervraagde Nederlanders voorstander is van een verplichte vaccinatie voor alle inentingen die in het vaccinatieschema opgenomen zijn. (Bron: EenVandaag)