Eind 2019 ontsnapte in Wuhan de geest uit de fles. Luttele weken later was corona een mondiaal begrip. In België 'vieren' we dezer dagen de eerste verjaardag van de pandemie. Op 13 maart 2020 ging ons land compleet in lockdown, een jaar later houdt het virus de wereld en het land nog steeds in een houdgreep. Al is er hoop. De verworven immuniteit in de woonzorgcentra bewijst dat vaccineren werkt.

Nooit eerder in onze recente geschiedenis werd de gezondheidszorg feller op de proef gesteld dan gedurende de voorbije 365 dagen. Covid-19 was de ultieme stresstest voor het systeem en de zorgverstrekkers. Als toonaangevend medium voor artsen zat Artsenkrant in het oog van de storm. De redactie volgt de gebeurtenissen van dichtbij op. Nieuwsbrieven en website zitten de snel wijzigende actualiteit voortdurend op de hielen. De papieren krant brengt duiding en achtergrond.

Something is rotten in the state of Denmark

Bij wijze van hulde aan alle artsen die maandenlang het beste van zichzelf gaven voor hun patiënten brengen we in dit nummer de meest spitante titels en covers in herinnering. Ze weerspiegelen de chaos, en ook de rollercoaster aan emoties van het afgelopen jaar. Tussen tomeloze inzet en uitputting, tussen hoop en wanhoop. Altijd staat de redactie in deze coronacrisis garant voor een serene, rationele, niet-sensatiegerichte aanpak.

Het laatste jaar stelde huisartsen, artsen-specialisten, verpleegkundigen, apothekers en andere zorg- verstrekkers mentaal en fysiek zeer zwaar op de proef. Velen wellicht te zwaar. Uw massale deelname aan onze enquête over verslaving en burn-out is daar een indicatie van. Zonder op een analyse van de resultaten vooruit te lopen, is de hoge participatiegraad significant. Something is rotten in the state of Denmark. En natuurlijk zien we dit ook als een zeer gewaardeerde blijk van vertrouwen.

Eind 2019 ontsnapte in Wuhan de geest uit de fles. Luttele weken later was corona een mondiaal begrip. In België 'vieren' we dezer dagen de eerste verjaardag van de pandemie. Op 13 maart 2020 ging ons land compleet in lockdown, een jaar later houdt het virus de wereld en het land nog steeds in een houdgreep. Al is er hoop. De verworven immuniteit in de woonzorgcentra bewijst dat vaccineren werkt. Nooit eerder in onze recente geschiedenis werd de gezondheidszorg feller op de proef gesteld dan gedurende de voorbije 365 dagen. Covid-19 was de ultieme stresstest voor het systeem en de zorgverstrekkers. Als toonaangevend medium voor artsen zat Artsenkrant in het oog van de storm. De redactie volgt de gebeurtenissen van dichtbij op. Nieuwsbrieven en website zitten de snel wijzigende actualiteit voortdurend op de hielen. De papieren krant brengt duiding en achtergrond. Bij wijze van hulde aan alle artsen die maandenlang het beste van zichzelf gaven voor hun patiënten brengen we in dit nummer de meest spitante titels en covers in herinnering. Ze weerspiegelen de chaos, en ook de rollercoaster aan emoties van het afgelopen jaar. Tussen tomeloze inzet en uitputting, tussen hoop en wanhoop. Altijd staat de redactie in deze coronacrisis garant voor een serene, rationele, niet-sensatiegerichte aanpak. Het laatste jaar stelde huisartsen, artsen-specialisten, verpleegkundigen, apothekers en andere zorg- verstrekkers mentaal en fysiek zeer zwaar op de proef. Velen wellicht te zwaar. Uw massale deelname aan onze enquête over verslaving en burn-out is daar een indicatie van. Zonder op een analyse van de resultaten vooruit te lopen, is de hoge participatiegraad significant. Something is rotten in the state of Denmark. En natuurlijk zien we dit ook als een zeer gewaardeerde blijk van vertrouwen.