"De overheid moet meer investeren in zorg. Ik begrijp dat mensen de belastingen te hoog vinden, maar ik ga ervan uit dat de bevolking bereid is meer te betalen als duidelijk is dat hun geld naar zorg gaat."

Volgens Cloet zitten we vast in een besparingslogica. "Iedereen vindt dat hij recht heeft op de beste zorg. Iedereen vindt de wachtlijsten voor personen met een beperking schandalig. Iedereen heeft er een probleem mee dat de factuur voor het woonzorgcentrum hoger ligt dan het gemiddelde pensioen. [...] Maar iedereen klaagt over te hoge belastingen. Er klopt iets niet aan die logica."

Op de vraag of we niet beter zouden investeren in het efficiënter maken van de zorg, snijdt Margot Cloet het thema van de ziekenhuisnetwerken aan, en de efficiëntiewinst die deze moeten opbrengen. De ziekenhuizen willen daarin graag sneller gaan, zegt ze. Zorgnet-Icuro stelt zich ook de vraag waarom de teksten niet goedgekeurd geraken. "Er staat geen keeper in het doel, het is tijd om te scoren."

Als De Block dat nu niet doet, blijft ze met lege handen achter, aldus Cloet. "Als er een van de volgende weken geen doorbraak is, komen de gemeenteraadsverkiezingen gevaarlijk dichtbij en valt er geen beslissing meer. Dan moeten we wachten op de nieuwe legislatuur en verliezen we twee à drie jaar. Dat kunnen we ons niet permitteren, want het systeem wordt onbetaalbaar."

Tot slot wijst de topvrouw van Zorgnet-Icuro er ook nog op dat de versnippering van de bevoegdheden het samenwerken tussen alle spelers in de zorg erg moeilijk maakt. "Een staatshervorming die wat meer orde brengt, mag geen taboe zijn", sluit ze af.

"De overheid moet meer investeren in zorg. Ik begrijp dat mensen de belastingen te hoog vinden, maar ik ga ervan uit dat de bevolking bereid is meer te betalen als duidelijk is dat hun geld naar zorg gaat."Volgens Cloet zitten we vast in een besparingslogica. "Iedereen vindt dat hij recht heeft op de beste zorg. Iedereen vindt de wachtlijsten voor personen met een beperking schandalig. Iedereen heeft er een probleem mee dat de factuur voor het woonzorgcentrum hoger ligt dan het gemiddelde pensioen. [...] Maar iedereen klaagt over te hoge belastingen. Er klopt iets niet aan die logica."Op de vraag of we niet beter zouden investeren in het efficiënter maken van de zorg, snijdt Margot Cloet het thema van de ziekenhuisnetwerken aan, en de efficiëntiewinst die deze moeten opbrengen. De ziekenhuizen willen daarin graag sneller gaan, zegt ze. Zorgnet-Icuro stelt zich ook de vraag waarom de teksten niet goedgekeurd geraken. "Er staat geen keeper in het doel, het is tijd om te scoren."Als De Block dat nu niet doet, blijft ze met lege handen achter, aldus Cloet. "Als er een van de volgende weken geen doorbraak is, komen de gemeenteraadsverkiezingen gevaarlijk dichtbij en valt er geen beslissing meer. Dan moeten we wachten op de nieuwe legislatuur en verliezen we twee à drie jaar. Dat kunnen we ons niet permitteren, want het systeem wordt onbetaalbaar." Tot slot wijst de topvrouw van Zorgnet-Icuro er ook nog op dat de versnippering van de bevoegdheden het samenwerken tussen alle spelers in de zorg erg moeilijk maakt. "Een staatshervorming die wat meer orde brengt, mag geen taboe zijn", sluit ze af.