Herman Nys was van 2011 tot 2016 als eerste Vlaamse Belg en jurist al lid van die European Group on Ethics. Nu is hij opnieuw aangesteld voor een mandaat van tweeënhalf jaar.

"President Jean-Claude Juncker en ikzelf zijn ervan overtuigd dat uw grote professionele expertise de Europese Commissie in staat zal stellen om te genieten van hoogstaand onafhankelijk advies over alle aspecten van het beleid en de regelgeving waarbinnen ethische, maatschappelijke en fundamentele rechten tussenkomen in de ontwikkeling van de wetenschap en van nieuwe technologieën", schrijft Europees commissaris Carlos Moedas in de nominatiebrief.

De European Group on Ethics in Science and New Technologies (EGE) werd opgericht in 1997. Sinds 2011 maakt prof. Nys er deel van uit, als eerste Vlaming en eerste jurist. Tijdens zijn eerste mandaat bracht de groep adviezen en standpunten uit over burgerparticipatie, bewakingstechnologie, duurzame energie, communicatietechnologie, gene editing, onderzoeksintegriteit en klinische proeven.

Herman Nys was van 2011 tot 2016 als eerste Vlaamse Belg en jurist al lid van die European Group on Ethics. Nu is hij opnieuw aangesteld voor een mandaat van tweeënhalf jaar. "President Jean-Claude Juncker en ikzelf zijn ervan overtuigd dat uw grote professionele expertise de Europese Commissie in staat zal stellen om te genieten van hoogstaand onafhankelijk advies over alle aspecten van het beleid en de regelgeving waarbinnen ethische, maatschappelijke en fundamentele rechten tussenkomen in de ontwikkeling van de wetenschap en van nieuwe technologieën", schrijft Europees commissaris Carlos Moedas in de nominatiebrief.De European Group on Ethics in Science and New Technologies (EGE) werd opgericht in 1997. Sinds 2011 maakt prof. Nys er deel van uit, als eerste Vlaming en eerste jurist. Tijdens zijn eerste mandaat bracht de groep adviezen en standpunten uit over burgerparticipatie, bewakingstechnologie, duurzame energie, communicatietechnologie, gene editing, onderzoeksintegriteit en klinische proeven.