Vooral homomannen worden getroffen door de ziekte. Dokter Dirk Wildemeersch van het Agentschap: "Zij lopen door de aard van hun seksuele contacten meer risico om besmet te raken."

Ook in andere landen neemt het aantal gevallen toe. "Binnen de homogemeenschap zijn er uiteraard ook heel wat internationale contacten, ook met de gayprides en dergelijke, en dus is verspreiding over de landsgrenzen heen heel normaal", zegt Wildemeersch.

Handhygiëne

Het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa is op de hoogte van de problematiek en heeft de Vlaamse homomannen geïnformeerd over de opmars van de ziekte. "We raden hen aan er een goede handhygiëne op na te houden", zegt Boris Cruyssaert van de organisatie aan Belga.

Verder raadt Sensoa ook aan naasten en familieleden van mensen die hepatitis A hebben aan om zich te laten onderzoeken en vaccineren.

(Bron: Belga)

Vooral homomannen worden getroffen door de ziekte. Dokter Dirk Wildemeersch van het Agentschap: "Zij lopen door de aard van hun seksuele contacten meer risico om besmet te raken."Ook in andere landen neemt het aantal gevallen toe. "Binnen de homogemeenschap zijn er uiteraard ook heel wat internationale contacten, ook met de gayprides en dergelijke, en dus is verspreiding over de landsgrenzen heen heel normaal", zegt Wildemeersch.HandhygiëneHet Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa is op de hoogte van de problematiek en heeft de Vlaamse homomannen geïnformeerd over de opmars van de ziekte. "We raden hen aan er een goede handhygiëne op na te houden", zegt Boris Cruyssaert van de organisatie aan Belga.Verder raadt Sensoa ook aan naasten en familieleden van mensen die hepatitis A hebben aan om zich te laten onderzoeken en vaccineren.(Bron: Belga)