In de week van 19 tot 25 februari bleef de incidentie van consultaties voor griepale syndromen stabiel, zo blijkt uit het recentste wekelijkse rapport. De incidentie daalt sterk bij jonge kinderen van nul tot vier jaar en stijgt bij personen van 65 jaar en ouder, luidt het.

De peilpraktijken verzamelden 27 respiratoire stalen. Drie waren positief voor influenza A en 16 voor influenza B (subtypering gaande).

Op de curve is te zien dat de piek van de epidemie nu achter de rug blijkt te zijn. De dalende trend is wel veel minder uitgesproken dan de voorgaande jaren.

De incidentie van consultaties voor acute luchtweginfecties blijft stabiel, laat het WIV ook nog weten.

In de week van 19 tot 25 februari bleef de incidentie van consultaties voor griepale syndromen stabiel, zo blijkt uit het recentste wekelijkse rapport. De incidentie daalt sterk bij jonge kinderen van nul tot vier jaar en stijgt bij personen van 65 jaar en ouder, luidt het.De peilpraktijken verzamelden 27 respiratoire stalen. Drie waren positief voor influenza A en 16 voor influenza B (subtypering gaande).Op de curve is te zien dat de piek van de epidemie nu achter de rug blijkt te zijn. De dalende trend is wel veel minder uitgesproken dan de voorgaande jaren. De incidentie van consultaties voor acute luchtweginfecties blijft stabiel, laat het WIV ook nog weten.