De incidentie van consultaties voor griepale syndromen stijgt voor het eerst dit seizoen boven de epidemische drempel. De peilpraktijken verzamelden 23 respiratoire stalen. Acht stalen waren positief voor influenza A en vier stalen waren positief voor influenza B.

Als de drempel ook volgende week overschreden wordt, luidt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) formeel de griepepidemie in België in.?

De incidentie van consultaties voor acute luchtweginfecties stijgt vooral bij volwassenen in de leeftijdscategorie 15-64 jaar.

RSV op terugweg

Het WIV volgt ook de evolutie van het aantal positieve testen voor RSV, geregistreerd door het netwerk van peillaboratoria. Na een piekwaarde bereikt te hebben in week 49, daalt het aantal bevestigde infecties terug.

De incidentie van consultaties voor griepale syndromen stijgt voor het eerst dit seizoen boven de epidemische drempel. De peilpraktijken verzamelden 23 respiratoire stalen. Acht stalen waren positief voor influenza A en vier stalen waren positief voor influenza B.Als de drempel ook volgende week overschreden wordt, luidt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) formeel de griepepidemie in België in.?De incidentie van consultaties voor acute luchtweginfecties stijgt vooral bij volwassenen in de leeftijdscategorie 15-64 jaar.RSV op terugwegHet WIV volgt ook de evolutie van het aantal positieve testen voor RSV, geregistreerd door het netwerk van peillaboratoria. Na een piekwaarde bereikt te hebben in week 49, daalt het aantal bevestigde infecties terug.