De Cium vreest namelijk dat zulke privélessen de sociale kloof tussen de zesdejaars nog zak vergroten.

Uit bezorgdheid voor gelijke kansen en om de handel te counteren die zich rond het ingangsexamen optrekt, organiseert de Cium daarom volledig gratis voorbereidingssessies. In de loop van augustus worden meerdere master classes gepland over diverse onderwerpen.

De eerste sessie, op 21 augustus, gaat over het thema 'empathie'. Dokter Jean-Pierre Sabot, voormalig hoofdarts bij de Henegouwse ziekenhuisgroepering Epicura, zal ethiek, health literacy, conflicten en valkuilen inzake communicatie en de patiëntenrechten toelichten.

De Cium vreest namelijk dat zulke privélessen de sociale kloof tussen de zesdejaars nog zak vergroten.Uit bezorgdheid voor gelijke kansen en om de handel te counteren die zich rond het ingangsexamen optrekt, organiseert de Cium daarom volledig gratis voorbereidingssessies. In de loop van augustus worden meerdere master classes gepland over diverse onderwerpen. De eerste sessie, op 21 augustus, gaat over het thema 'empathie'. Dokter Jean-Pierre Sabot, voormalig hoofdarts bij de Henegouwse ziekenhuisgroepering Epicura, zal ethiek, health literacy, conflicten en valkuilen inzake communicatie en de patiëntenrechten toelichten.