Het initiatief kreeg de naam 'Let's smile again'. Het ontstond als antwoord op verschillende negatieve getuigenissen van geneeskundestudenten over hun mentale welzijn tijdens de covidpandemie.

"Het bleek meer dan ooit onze plicht dit te organiseren", zo vertelt Sylvester Heerwegh, projectverantwoordelijke. "Het is geen kwestie van je eigen psyche de baas te zijn, het is eerder zaak deze te leren kennen. Zo kan je er met je volle vermogen voor een ander zijn, evenals een ander er voor jou kan zijn. Wij trachten dit aan het publiek aan te reiken. Bij elke lach hoort een traan, maar ook bij elke traan hoort een lach. So, let's smile again."

Zorgprofessionals met verschillende achtergronden worden uitgenodigd om over hun werk te vertellen en vanuit hun ervaring tips aan te reiken m.b.t. mentaal welzijn. Ook studenten zullen het woord nemen. De focus ligt op met elkaar in gesprek gaan.

BeMSA is een organisatie voor en door studenten geneeskunde. Naast internationale uitwisselingen, biedt ze ook een platform aan voor maatschappelijk engagement. In elke stad met een geneeskundefaculteit is er inmiddels een lokale BeMSA-afdeling.

'Let's Smile Again' is een project van BeMSA Gent. Eerder stampte de Gentse afdeling in het kader van het mentaal welzijn van jongeren al 'Start To Talk' uit de grond. Twee keer per maand organiseren geneeskundestudenten praatsessies (fysiek of online) voor medestudenten (meer informatie op start-to-talk.be).

Lezing Let's smile again. Dinsdag 23 november om 19u30 op de campus van UZ Gent, De Pintelaan 185, 9000 - Auditorium I (ingang 16, gelijkvloers 0k12F). Bij vragen contacteer persverantwoordelijke@bemsa-gent.be of 0493 08 56 64.

De lezing wordt georganiseerd ten voordele van Rode Neuzen Dag "om op die manier zo veel mogelijk jongeren te helpen met hun mentale gezondheid".

Het initiatief kreeg de naam 'Let's smile again'. Het ontstond als antwoord op verschillende negatieve getuigenissen van geneeskundestudenten over hun mentale welzijn tijdens de covidpandemie. "Het bleek meer dan ooit onze plicht dit te organiseren", zo vertelt Sylvester Heerwegh, projectverantwoordelijke. "Het is geen kwestie van je eigen psyche de baas te zijn, het is eerder zaak deze te leren kennen. Zo kan je er met je volle vermogen voor een ander zijn, evenals een ander er voor jou kan zijn. Wij trachten dit aan het publiek aan te reiken. Bij elke lach hoort een traan, maar ook bij elke traan hoort een lach. So, let's smile again."Zorgprofessionals met verschillende achtergronden worden uitgenodigd om over hun werk te vertellen en vanuit hun ervaring tips aan te reiken m.b.t. mentaal welzijn. Ook studenten zullen het woord nemen. De focus ligt op met elkaar in gesprek gaan.BeMSA is een organisatie voor en door studenten geneeskunde. Naast internationale uitwisselingen, biedt ze ook een platform aan voor maatschappelijk engagement. In elke stad met een geneeskundefaculteit is er inmiddels een lokale BeMSA-afdeling. 'Let's Smile Again' is een project van BeMSA Gent. Eerder stampte de Gentse afdeling in het kader van het mentaal welzijn van jongeren al 'Start To Talk' uit de grond. Twee keer per maand organiseren geneeskundestudenten praatsessies (fysiek of online) voor medestudenten (meer informatie op start-to-talk.be). De lezing wordt georganiseerd ten voordele van Rode Neuzen Dag "om op die manier zo veel mogelijk jongeren te helpen met hun mentale gezondheid".