De jury bestond uit professor em. en voorzitter van de raad van bestuur van UZ Erasme Alain De Wever, professor Renaat Peleman (UGent), departementshoofd Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg Gent, Melchior Wathelet, CEO Xpertise, dokter Donald Claeys, secretaris-generaal van het VBS, dokter Jean-Luc Demeere, voorzitter VBS, Pedro Facon, directeur-generaal gezondheidszorg bij de FOD Volksgezondheid en Xavier Bouckaert, CEO Roularta Media Group. Zij velden een oordeel over twintig Nederlands- en Franstalige kandidaten aangeduid door hun respectievelijke beroepsverenigingen en de redactie van Artsenkrant/Le Journal du Médecin.

Zes criteria

Op zes criteria werden de kandidaturen doorgelicht, zijnde communicatieve en empathische vaardigheden in relatie tot de patiënten; communicatieve en samenwerkingsvaardigheden in relatie tot collega's specialisten, huisartsen, verpleegkundigen en (ziekenhuis)personeel; extraprofessionele activiteiten binnen de gezondheidszorg; de mate waarin zijn/haar (sociaal) engagement het beroep/vakgebied/gezondheidszorg vooruithelpt; de mate van leiderschap/managementcapaciteiten; de kwaliteit van het medisch-wetenschappelijk onderzoek rekening houdende met de setting en de mate van integratie/toepassing van innoverende medische technieken in de dagelijkse praktijkvoering.

Uitzonderlijke lichting

Op basis van deze criteria staken Luc Colemont, Marc Moens, Chantal Mathieu, Geert Verleden en Geert Dom er met kop en schouders bovenuit. Een uitzonderlijke lichting. Vanaf 2 oktober vindt u hun portretten vijf opeenvolgende weken in Artsenkrant. Vanaf 4 november is het aan u, beste lezer. Dan kan u stemmen op de genomineerde van uw keuze. Op 23 november heeft dan de uitreiking plaats van de prijs 'Specialist van het Jaar' in Living Tomorrow in Vilvoorde.

Aan Franstalige zijde werden Paul Colson, Caroline Depuydt, Jean-Michel Foidart, Jean-Paul Lechat en Michel Pletincx genomineerd.

De jury bestond uit professor em. en voorzitter van de raad van bestuur van UZ Erasme Alain De Wever, professor Renaat Peleman (UGent), departementshoofd Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg Gent, Melchior Wathelet, CEO Xpertise, dokter Donald Claeys, secretaris-generaal van het VBS, dokter Jean-Luc Demeere, voorzitter VBS, Pedro Facon, directeur-generaal gezondheidszorg bij de FOD Volksgezondheid en Xavier Bouckaert, CEO Roularta Media Group. Zij velden een oordeel over twintig Nederlands- en Franstalige kandidaten aangeduid door hun respectievelijke beroepsverenigingen en de redactie van Artsenkrant/Le Journal du Médecin. Op zes criteria werden de kandidaturen doorgelicht, zijnde communicatieve en empathische vaardigheden in relatie tot de patiënten; communicatieve en samenwerkingsvaardigheden in relatie tot collega's specialisten, huisartsen, verpleegkundigen en (ziekenhuis)personeel; extraprofessionele activiteiten binnen de gezondheidszorg; de mate waarin zijn/haar (sociaal) engagement het beroep/vakgebied/gezondheidszorg vooruithelpt; de mate van leiderschap/managementcapaciteiten; de kwaliteit van het medisch-wetenschappelijk onderzoek rekening houdende met de setting en de mate van integratie/toepassing van innoverende medische technieken in de dagelijkse praktijkvoering.Op basis van deze criteria staken Luc Colemont, Marc Moens, Chantal Mathieu, Geert Verleden en Geert Dom er met kop en schouders bovenuit. Een uitzonderlijke lichting. Vanaf 2 oktober vindt u hun portretten vijf opeenvolgende weken in Artsenkrant. Vanaf 4 november is het aan u, beste lezer. Dan kan u stemmen op de genomineerde van uw keuze. Op 23 november heeft dan de uitreiking plaats van de prijs 'Specialist van het Jaar' in Living Tomorrow in Vilvoorde.Aan Franstalige zijde werden Paul Colson, Caroline Depuydt, Jean-Michel Foidart, Jean-Paul Lechat en Michel Pletincx genomineerd.