Het project heet ReanimAid en is ontstaan "uit het groeiende bewustzijn dat de brede bevolking opgeleid moet worden om adequaat te reageren bij een hartstilstand", zo staat te lezen op de website.

Initiatiefnemer is de faculteit geneeskunde van KU Leuven in samenwerking met BeMSA en Medica Leuven.

Studenten geneeskunde zullen de cursus verzorgen. Deelnemers krijgen de basis mee om de hulpdiensten te verwittigen, te reanimeren en een AED te gebruiken. Dit alles onder begeleiding en met voldoende praktijkoefening.

Inschrijven is gratis voor studenten en personeel van KU Leuven. "Als de Leuvense student richting de woonplaats vertrekt, dagelijks, in het weekend of na het afronden van de studie, nemen ze de opgedane kennis uiteraard mee en kan deze in de eigen omgeving aangewend worden. Na het volgen van een cursus CPR nemen ze naast kennis over hun studies, ook de knowhow mee om iemands leven te redden door tijdig de symptomen te herkennen en aan een reanimatie te beginnen."

De training wordt gegeven in het STEPS vaardigheidscentrum op Campus Gasthuisberg en start in november.

Het project heet ReanimAid en is ontstaan "uit het groeiende bewustzijn dat de brede bevolking opgeleid moet worden om adequaat te reageren bij een hartstilstand", zo staat te lezen op de website.Initiatiefnemer is de faculteit geneeskunde van KU Leuven in samenwerking met BeMSA en Medica Leuven. Studenten geneeskunde zullen de cursus verzorgen. Deelnemers krijgen de basis mee om de hulpdiensten te verwittigen, te reanimeren en een AED te gebruiken. Dit alles onder begeleiding en met voldoende praktijkoefening.Inschrijven is gratis voor studenten en personeel van KU Leuven. "Als de Leuvense student richting de woonplaats vertrekt, dagelijks, in het weekend of na het afronden van de studie, nemen ze de opgedane kennis uiteraard mee en kan deze in de eigen omgeving aangewend worden. Na het volgen van een cursus CPR nemen ze naast kennis over hun studies, ook de knowhow mee om iemands leven te redden door tijdig de symptomen te herkennen en aan een reanimatie te beginnen."De training wordt gegeven in het STEPS vaardigheidscentrum op Campus Gasthuisberg en start in november.