Op de website van het ziekenhuis prijkt een melding dat er tot en met 3 januari een bezoekverbod heerst.

Het ziekenhuis gaat op slot omdat er door besmette bezoekers al op meerdere niet-covidafdelingen besmettingen zijn voorgekomen.

Bovendien ligt de corona-afdeling van AZ Sint-Lucas momenteel vol.

"Daardoor moeten we die hele afdeling laten testen en in quarantaine plaatsen. Het is geen aangename maatregel om te nemen maar we kunnen ons geen extra besmettingen permitteren in ons ziekenhuis. Bovendien ligt onze covid-afdeling momenteel vol", zegt directeur Niko Dierickx aan Belga.

Patiënten zullen er dus Kerst en Nieuwjaar alleen moeten doorbrengen.

Op de nieuwe regel gelden wel enkele uitzonderingen. Kinderen mogen een ouder op bezoek krijgen en ook op de materniteit zijn partners toegelaten. Enkel in zeer uitzonderlijke gevallen, kan bezoek worden overwogen.

"De maatregel is noodzakelijk. Mensen worden losser en iedereen is het beu. Maar we stevenen af op een derde golf. Daarbij zullen we opnieuw reguliere zorg moeten uitstellen", zegt Dierickx.

Op de website van het ziekenhuis prijkt een melding dat er tot en met 3 januari een bezoekverbod heerst.Het ziekenhuis gaat op slot omdat er door besmette bezoekers al op meerdere niet-covidafdelingen besmettingen zijn voorgekomen. Bovendien ligt de corona-afdeling van AZ Sint-Lucas momenteel vol. "Daardoor moeten we die hele afdeling laten testen en in quarantaine plaatsen. Het is geen aangename maatregel om te nemen maar we kunnen ons geen extra besmettingen permitteren in ons ziekenhuis. Bovendien ligt onze covid-afdeling momenteel vol", zegt directeur Niko Dierickx aan Belga.Patiënten zullen er dus Kerst en Nieuwjaar alleen moeten doorbrengen. Op de nieuwe regel gelden wel enkele uitzonderingen. Kinderen mogen een ouder op bezoek krijgen en ook op de materniteit zijn partners toegelaten. Enkel in zeer uitzonderlijke gevallen, kan bezoek worden overwogen. "De maatregel is noodzakelijk. Mensen worden losser en iedereen is het beu. Maar we stevenen af op een derde golf. Daarbij zullen we opnieuw reguliere zorg moeten uitstellen", zegt Dierickx.