Kunst in de Wachtruimte is een project van kunstwetenschapper Astrid David. De diagnose van acute myeloi?de leukemie (AML) en het daaropvolgend herstel inspireerden haar tot de oprichting van DAVID vzw, dat zich inzet voor de verbetering van het welzijn van de patiënt door middel van kunst.

Aanleiding voor het meest recente project Kunst in de wachtruimte, is een warm pleidooi voor kunst als vorm van zorg en heling. De hoekstenen hiervan werden al gelegd in 2010 met de tentoonstelling I AM HURT, waarop kunstenaars werden uitgenodigd om na te denken over het belang van kunst in een helingsproces.

Elk project in de artsenpraktijk fungeert als een tentoonstelling en loopt drie maanden lang. De arts kan kiezen uit het werk van een vijftiental geselecteerde kunstenaars. De arts krijgt nadien de mogelijkheid om het kunstwerk te kopen.

Expo's

Kunst in de Wachtruimte ging van start in november 2016. Het eerste project is dat van Julie Scheurweghs in de artsenpraktijk van Besard-Pelgroms in Gent. Sinds 2010 fotografeert ze elke zichtbare wonde op haar lichaam om aan te tonen dat het lichaam tijdens een leven heel wat te verduren krijgt.

Ook psycholoog Maarten Dheedene ging in zee met David vzw. Hij stelt het werk tentoon van fotograaf Tim Visscher, hij maakte en reeks portretten van hysterische, boze en huilende vrouwen.

Beide expo's zijn te bezichten op zondag 5 maart van 11 tot 18 uur.

DAVID vzw organiseert ook workshops voor patiënten. In de kunstnierafdeling van het AZ Maria Middelares vonden zo meer dan 60 workshops plaats. Het resultaat daarvan is te bezichtigen op zondag 23 van 10 tot 18 uur.

Kunst in de Wachtruimte is een project van kunstwetenschapper Astrid David. De diagnose van acute myeloi?de leukemie (AML) en het daaropvolgend herstel inspireerden haar tot de oprichting van DAVID vzw, dat zich inzet voor de verbetering van het welzijn van de patiënt door middel van kunst. Aanleiding voor het meest recente project Kunst in de wachtruimte, is een warm pleidooi voor kunst als vorm van zorg en heling. De hoekstenen hiervan werden al gelegd in 2010 met de tentoonstelling I AM HURT, waarop kunstenaars werden uitgenodigd om na te denken over het belang van kunst in een helingsproces. Elk project in de artsenpraktijk fungeert als een tentoonstelling en loopt drie maanden lang. De arts kan kiezen uit het werk van een vijftiental geselecteerde kunstenaars. De arts krijgt nadien de mogelijkheid om het kunstwerk te kopen.Expo'sKunst in de Wachtruimte ging van start in november 2016. Het eerste project is dat van Julie Scheurweghs in de artsenpraktijk van Besard-Pelgroms in Gent. Sinds 2010 fotografeert ze elke zichtbare wonde op haar lichaam om aan te tonen dat het lichaam tijdens een leven heel wat te verduren krijgt.Ook psycholoog Maarten Dheedene ging in zee met David vzw. Hij stelt het werk tentoon van fotograaf Tim Visscher, hij maakte en reeks portretten van hysterische, boze en huilende vrouwen.Beide expo's zijn te bezichten op zondag 5 maart van 11 tot 18 uur.DAVID vzw organiseert ook workshops voor patiënten. In de kunstnierafdeling van het AZ Maria Middelares vonden zo meer dan 60 workshops plaats. Het resultaat daarvan is te bezichtigen op zondag 23 van 10 tot 18 uur.