Op 8 november 1968 neemt Neerlands Hoop in Bange Dagen deel aan de cabaretwedstrijd Cameretten, volgens Freek De Jonge het begin van zijn carrière. Neerlands Hoop, met vanaf de start Bram Vermeulen (herinnert u zich nog het lange interview met het betreurde multitalent in uw krant?), wordt bij dat debuut op handen gedragen, al winnen ze dan wel niet.

Twaalf jaar zullen ze samenspelen (vanaf 1977 met extra lid Jan de Hont) wat resulteert in vijf theatershows. De sportmentaliteit (Bram moest wegens een blessure stoppen met profvolleybal) het anti-establishment en absurdistische cabaret, en hun politieke engagement (o. a. Actie Argentinië) maken hen uniek en geliefd zoals Van Kooten en De Bie en Jiskefet.

Verzamelbox

Jammer dat Bram en Freek niet samen kunnen terugblikken op Mei 68 en hun eigen carrière. Gelukkig is er nu een unieke verzamelbox met drie boeken: eentje over Neerlands Hoop, eentje over ná Neerlands Hoop en ten slotte een songbook met alle liedteksten. Verder negen dvd's met de theatershows en de talloze tv-programma's waarin Neerlands Hoop zijn duivels mocht ontbinden naast een pak van onbekende registraties. Een EP en drie cd's met een keure aan fraaie liedjes maken het geheel compleet.

Van in het begin stond Neerlands Hoop zowel voor cabaret als voor een onvergelijkbare popgroep. Na hun eerste avondvullende programma in juni 1969 verscheen wat later de eerste popsong Elektrisch Licht met begeleiding door Jan Akkerman en het Trio Thijs van Leer, het latere Focus.In het jaar dat we een halve eeuw Mei 68 vieren, blijkt dat zowel de fratsen als het sérieux van Bram en Freek 50 jaar later de tijd moeiteloos doorstaan.

Box Neerlands Hoop In Bange Dagen 1968-1979 is uit bij Rubinstein Publishing (Uitgeverij Pelckmans).

Concert: Freek De Jonge brengt Neerlands Hoop weer tot leven op dinsdag 22 mei in de Arenbergschouwburg, Antwerpen. Info en tickets op www.arenbergschouwburg.be.

Op 8 november 1968 neemt Neerlands Hoop in Bange Dagen deel aan de cabaretwedstrijd Cameretten, volgens Freek De Jonge het begin van zijn carrière. Neerlands Hoop, met vanaf de start Bram Vermeulen (herinnert u zich nog het lange interview met het betreurde multitalent in uw krant?), wordt bij dat debuut op handen gedragen, al winnen ze dan wel niet. Twaalf jaar zullen ze samenspelen (vanaf 1977 met extra lid Jan de Hont) wat resulteert in vijf theatershows. De sportmentaliteit (Bram moest wegens een blessure stoppen met profvolleybal) het anti-establishment en absurdistische cabaret, en hun politieke engagement (o. a. Actie Argentinië) maken hen uniek en geliefd zoals Van Kooten en De Bie en Jiskefet.VerzamelboxJammer dat Bram en Freek niet samen kunnen terugblikken op Mei 68 en hun eigen carrière. Gelukkig is er nu een unieke verzamelbox met drie boeken: eentje over Neerlands Hoop, eentje over ná Neerlands Hoop en ten slotte een songbook met alle liedteksten. Verder negen dvd's met de theatershows en de talloze tv-programma's waarin Neerlands Hoop zijn duivels mocht ontbinden naast een pak van onbekende registraties. Een EP en drie cd's met een keure aan fraaie liedjes maken het geheel compleet.Van in het begin stond Neerlands Hoop zowel voor cabaret als voor een onvergelijkbare popgroep. Na hun eerste avondvullende programma in juni 1969 verscheen wat later de eerste popsong Elektrisch Licht met begeleiding door Jan Akkerman en het Trio Thijs van Leer, het latere Focus.In het jaar dat we een halve eeuw Mei 68 vieren, blijkt dat zowel de fratsen als het sérieux van Bram en Freek 50 jaar later de tijd moeiteloos doorstaan.Box Neerlands Hoop In Bange Dagen 1968-1979 is uit bij Rubinstein Publishing (Uitgeverij Pelckmans). Concert: Freek De Jonge brengt Neerlands Hoop weer tot leven op dinsdag 22 mei in de Arenbergschouwburg, Antwerpen. Info en tickets op www.arenbergschouwburg.be.