Het gaat om Agjir, de lokale afdeling van de autonome koepel van jonge gevestigde en vervangende huisartsen. Ze hadden afgesproken in een restaurant in de onmiddellijke nabijheid van de plek waar later op de avond een aanslag werd gepleegd op de kerstmarkt. Dat meldt legeneraliste.fr.

Geen nieuws

"Onze meeting begon om 20u. De aanslag was toen al aan de gang, en de artsen die als laatsten toekwamen hadden het over knallen op straat, zonder echt te weten wat er aan de hand was", vertelt dr. Yannick Schmitt, huisarts in de buitenwijken van Straatsburg.

Het restaurant bevindt zich in een kelder. De huisartsen hebben daardoor weinig opgevangen van wat er op de kerstmarkt gebeurde. Wel moesten ze tot 3u 's nachts ter plaatse blijven. Dokter Schmitt kon uiteindelijk zelf niet op de navorming aanwezig zijn, maar van zodra bekend raakte dat er sprake was van een aanslag, kwam het er op aan iedereen op te sporen. Dat lukte vrij vlot, al was er tot afgelopen woensdagochtend nog steeds geen nieuws van één collega. "Dat baart ons uiteraard zorgen", zegt dr. Schmitt.

Huisartsen standby

Na de aanslag werd in Straatsburg het noodplan afgekondigd. Er vielen drie doden en 12 gewonden, van wie twee in levensgevaar. "De artsen in het departement werd gevraagd om niet naar de ziekenhuizen te gaan, want daar was voldoende personeel, dat zich ook spontaan heeft aangeboden. Wel moesten we 's nachts bereikbaar blijven", zegt Yannick Schmitt.

Woensdagochtend heerste er heel wat verwarring in de stad, ook onder de huisartsen. Zo stelde een collega de vraag of ze haar praktijk nu moest openen of gesloten houden, gezien de informatie over de mogelijke schuilplaats van de dader.

Het gaat om Agjir, de lokale afdeling van de autonome koepel van jonge gevestigde en vervangende huisartsen. Ze hadden afgesproken in een restaurant in de onmiddellijke nabijheid van de plek waar later op de avond een aanslag werd gepleegd op de kerstmarkt. Dat meldt legeneraliste.fr.Geen nieuws"Onze meeting begon om 20u. De aanslag was toen al aan de gang, en de artsen die als laatsten toekwamen hadden het over knallen op straat, zonder echt te weten wat er aan de hand was", vertelt dr. Yannick Schmitt, huisarts in de buitenwijken van Straatsburg. Het restaurant bevindt zich in een kelder. De huisartsen hebben daardoor weinig opgevangen van wat er op de kerstmarkt gebeurde. Wel moesten ze tot 3u 's nachts ter plaatse blijven. Dokter Schmitt kon uiteindelijk zelf niet op de navorming aanwezig zijn, maar van zodra bekend raakte dat er sprake was van een aanslag, kwam het er op aan iedereen op te sporen. Dat lukte vrij vlot, al was er tot afgelopen woensdagochtend nog steeds geen nieuws van één collega. "Dat baart ons uiteraard zorgen", zegt dr. Schmitt.Huisartsen standbyNa de aanslag werd in Straatsburg het noodplan afgekondigd. Er vielen drie doden en 12 gewonden, van wie twee in levensgevaar. "De artsen in het departement werd gevraagd om niet naar de ziekenhuizen te gaan, want daar was voldoende personeel, dat zich ook spontaan heeft aangeboden. Wel moesten we 's nachts bereikbaar blijven", zegt Yannick Schmitt. Woensdagochtend heerste er heel wat verwarring in de stad, ook onder de huisartsen. Zo stelde een collega de vraag of ze haar praktijk nu moest openen of gesloten houden, gezien de informatie over de mogelijke schuilplaats van de dader.