Dat maakt Le Quotidien du Médecin bekend op zijn website. De cijfers zijn gebaseerd op fiscale gegevens.

Naast de huisartsen tekenen nog zes andere disciplines een verhoging op van meer dan 3%: de neurologen (+3,1%), de gynaecologen (+3,1%), de klinisch biologen (+4,1%), de cardiologen (+4,7%), de endocrinologen (+7,6%) en de orthopedisch chirurgen (+8,2%).

Aan het andere uiteinde vinden we een aantal specialismen terug die hun inkomen vorig jaar zagen zakken: de reumatologen (-0,2%), de algemeen chirurgen (-0,3%), de gastro-enterologen (-3,2%), de radiologen en de stomatologen (beide -4%).

Voor de andere specialisten stagneert het inkomen min of meer.

Over een periode van 15 jaar blijft het contrast tussen 'technische' en 'klinische' disciplines opvallen, merkt het Franse artsendagblad op. De meeste technische specialiteiten zien hun resultaten evolueren tot meerdere punten bovenop de inflatie. Voor pediaters, reumatologen, neuropsychiaters, NKO-artsen en tot op zeker hoogte de dermatologen en de huisartsen daarentegen is de situatie minder rooskleurig.

Dat maakt Le Quotidien du Médecin bekend op zijn website. De cijfers zijn gebaseerd op fiscale gegevens.Naast de huisartsen tekenen nog zes andere disciplines een verhoging op van meer dan 3%: de neurologen (+3,1%), de gynaecologen (+3,1%), de klinisch biologen (+4,1%), de cardiologen (+4,7%), de endocrinologen (+7,6%) en de orthopedisch chirurgen (+8,2%).Aan het andere uiteinde vinden we een aantal specialismen terug die hun inkomen vorig jaar zagen zakken: de reumatologen (-0,2%), de algemeen chirurgen (-0,3%), de gastro-enterologen (-3,2%), de radiologen en de stomatologen (beide -4%).Voor de andere specialisten stagneert het inkomen min of meer.Over een periode van 15 jaar blijft het contrast tussen 'technische' en 'klinische' disciplines opvallen, merkt het Franse artsendagblad op. De meeste technische specialiteiten zien hun resultaten evolueren tot meerdere punten bovenop de inflatie. Voor pediaters, reumatologen, neuropsychiaters, NKO-artsen en tot op zeker hoogte de dermatologen en de huisartsen daarentegen is de situatie minder rooskleurig.