Dat meldt legeneraliste.fr. Dokter Denise Antona, epidemiologe in dienst van Santé Publique France: "Alle zorgverstrekkers die hun vaccinatiestatus niet kennen, of die niet zeker zijn dat ze de ziekte al hebben doorgemaakt, moeten zich laten inenten. Deze maatregel dient overal in het land van kracht te gaan, ook in de overzeese gebieden. En dus niet alleen in de regio Nouvelle-Aquitaine, waar de epidemie het hardst toeslaat. Er zijn immers overal in het land kleine mazelenhaarden, die snel kunnen uitbreiden. Dit geldt vooral voor zorgverstrekkers die geboren zijn vóór 1980 en die dus niet ingeënt werden."

Het universitair ziekenhuis van Poitiers, in de voornoemde regio Nouvelle-Aquitaine, in het zuidwesten van Frankrijk, nam na het overlijden van een 32-jarige vrouw door de complicaties van mazelen vorige week alvast de nodige voorzorgen. Het ziekenhuis ging de vaccinatiestatus van het verzorgend personeel na - 54 van hen werden ingeënt.

Sinds 19 januari werden al 22 mensen met mazelen in het ziekenhuis opgenomen, van wie vier personeelsleden.

Dat meldt legeneraliste.fr. Dokter Denise Antona, epidemiologe in dienst van Santé Publique France: "Alle zorgverstrekkers die hun vaccinatiestatus niet kennen, of die niet zeker zijn dat ze de ziekte al hebben doorgemaakt, moeten zich laten inenten. Deze maatregel dient overal in het land van kracht te gaan, ook in de overzeese gebieden. En dus niet alleen in de regio Nouvelle-Aquitaine, waar de epidemie het hardst toeslaat. Er zijn immers overal in het land kleine mazelenhaarden, die snel kunnen uitbreiden. Dit geldt vooral voor zorgverstrekkers die geboren zijn vóór 1980 en die dus niet ingeënt werden."Het universitair ziekenhuis van Poitiers, in de voornoemde regio Nouvelle-Aquitaine, in het zuidwesten van Frankrijk, nam na het overlijden van een 32-jarige vrouw door de complicaties van mazelen vorige week alvast de nodige voorzorgen. Het ziekenhuis ging de vaccinatiestatus van het verzorgend personeel na - 54 van hen werden ingeënt. Sinds 19 januari werden al 22 mensen met mazelen in het ziekenhuis opgenomen, van wie vier personeelsleden.