Afgelopen zondag maakte het kabinet van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block bekend dat een grote lading mondmaskers niet geleverd was. De Block zelf spreekt over "mogelijke fraude door een producent in Turkije".

Vandaag maandag komen er 300.000 mondmaskers aan op de Luikse luchthaven, dankzij een schenking van de stichter van het Chinese bedrijf Alibaba (zie ook 'Levering half miljoen mondmaskers'). Later op de week zouden de Alibaba Foundation en de Jack Ma Foundation nog eens 200.000 maskers leveren.

Ondertussen op Twitter tonen verschillende mensen zich bereid om zelf mondmaskers te naaien en stikken. Van zodra de richtlijnen/het patroon klaar is, zal ze de nodige info verspreiden via sociale media, zo belooft de FOD.

Afgelopen zondag maakte het kabinet van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block bekend dat een grote lading mondmaskers niet geleverd was. De Block zelf spreekt over "mogelijke fraude door een producent in Turkije". Vandaag maandag komen er 300.000 mondmaskers aan op de Luikse luchthaven, dankzij een schenking van de stichter van het Chinese bedrijf Alibaba (zie ook 'Levering half miljoen mondmaskers'). Later op de week zouden de Alibaba Foundation en de Jack Ma Foundation nog eens 200.000 maskers leveren. Ondertussen op Twitter tonen verschillende mensen zich bereid om zelf mondmaskers te naaien en stikken. Van zodra de richtlijnen/het patroon klaar is, zal ze de nodige info verspreiden via sociale media, zo belooft de FOD.