Het gaat om een pilootproject met twaalf patiënten. Door hun medicatie op tijd te nemen, kunnen patiënten tot enkele dollars per dag verdienen. Voor een maand 'therapietrouw' kan dat oplopen tot $50. Als bewijs van hun therapietrouw moeten ze een foto van de pil(en) in hun hand inladen in een platform.

Een start-up levert daarvoor de technologie. In plaats van een geldsommetje te zien aandikken van zodra ze hun medicatie nemen, zien ze een stapel geld afnemen wanneer ze een dosis missen. Volgens onderzoek van de ontwikkelaars zou het verliezen van geld immers een sterkere incentive zijn dan geldbeloningen.

De eerste resultaten worden begin maart op een congres bekend gemaakt.

Het gaat om een pilootproject met twaalf patiënten. Door hun medicatie op tijd te nemen, kunnen patiënten tot enkele dollars per dag verdienen. Voor een maand 'therapietrouw' kan dat oplopen tot $50. Als bewijs van hun therapietrouw moeten ze een foto van de pil(en) in hun hand inladen in een platform.Een start-up levert daarvoor de technologie. In plaats van een geldsommetje te zien aandikken van zodra ze hun medicatie nemen, zien ze een stapel geld afnemen wanneer ze een dosis missen. Volgens onderzoek van de ontwikkelaars zou het verliezen van geld immers een sterkere incentive zijn dan geldbeloningen.De eerste resultaten worden begin maart op een congres bekend gemaakt.