1.U heeft niet langer last van insecten die anders zonder masker in uw mond eindigen.

2. Zet uw bril niet op, uw zicht wordt er toch niet beter op, integendeel. Uw bril hoeft u ook niet langer te beschermen tegen de kauwgom of fluim die uw de collega-wielertoerist voor u uitspuwt, de gluiperd. Die blijven door het mondmasker nu aan zijn eigen wang hangen.

3. Neem geen copieuze maaltijd voorafgaand aan uw fietstocht. Vermijd in het bijzonder look of gerookte zalm. Het is namelijk niet langer uw collega-toehoorder-wielertoerist die last heeft van uw onwelriekende adem.

4. Onthaar uw benen niet langer. Aerodynamisch is toch alles om zeep. Zeker als u het fietsmandje of heuptasje meerekent met het obligate busje ontsmettingsalcohol, het mondmasker, het reservemondmasker, GSM met tracingapp en thermometer om als altruïstische burger permanent aan zelfmonitoring te doen.

5. Om al dat extra gewicht te compenseren kan u overwegen uw drinkbus thuis te laten. U kan namelijk vooraf uw katoenen, superabsorberend exemplaar in water drenken en aldus drinken tijdens het fietsen. Zo steekt u meteen uw collega's met een hippe drinkbus mét rietje de loef af. Uw zoute zweet dat evenzeer opgenomen wordt door het mondmasker kan helpen de ionenbalans te behouden.

6. Bij tegenwind is het evenwel aangewezen een (te) strak model aan te trekken. Bij meewind kan een mondmasker van één maatje te groot mogelijk helpen 'een waaiertje' op te zetten.

7. Hou die bril misschien toch maar op. Een vlieghe kan namelijk steeds een doorn in het oog worden.

8. Zoek een alternatieve manier om chauffeurs die u de pas afsnijden uit te kafferen, gezien zij dit door de demping van het masker toch niet horen. U kan hierbij gebruik maken van conventionele of minder- conventionele non-verbale uitdrukkingsvormen. Vermijd evenwel obscene gebaren. U zou maar eens het pad van een anonieme politiewagen moeten kruisen.

9. Waarom hebben ze de verplichting van een mondmasker binnen de stadsring tijdens het fietsen nog niet eerder ingevoerd? Met een degelijk FFP2-exemplaar heeft u wellicht minder fijn stof en roetdeeltjes binnen. Corona heeft wel degelijk een heilzaam effect op uw gezondheid!

10.Vergeet het gezondheidsaspect van fietsen met een mondmasker toch maar. Kortademigheid, hypercapnie en hypoxie, verstoring van uw zicht en dus een ongelukkige val, agressie door een gefrustreerde werknemer die de hele dag een kl---masker diende op te zetten of plotse hartdood ten gevolge van een nog-niet-eerder-vastgestelde-cardiale afwijking.

Misschien geen goed idee, dat fietsen met een mondmasker. Leve het gezond verstand en het hiermee gepaard gaande einde van deze maatregel!

1.U heeft niet langer last van insecten die anders zonder masker in uw mond eindigen.2. Zet uw bril niet op, uw zicht wordt er toch niet beter op, integendeel. Uw bril hoeft u ook niet langer te beschermen tegen de kauwgom of fluim die uw de collega-wielertoerist voor u uitspuwt, de gluiperd. Die blijven door het mondmasker nu aan zijn eigen wang hangen.3. Neem geen copieuze maaltijd voorafgaand aan uw fietstocht. Vermijd in het bijzonder look of gerookte zalm. Het is namelijk niet langer uw collega-toehoorder-wielertoerist die last heeft van uw onwelriekende adem.4. Onthaar uw benen niet langer. Aerodynamisch is toch alles om zeep. Zeker als u het fietsmandje of heuptasje meerekent met het obligate busje ontsmettingsalcohol, het mondmasker, het reservemondmasker, GSM met tracingapp en thermometer om als altruïstische burger permanent aan zelfmonitoring te doen.5. Om al dat extra gewicht te compenseren kan u overwegen uw drinkbus thuis te laten. U kan namelijk vooraf uw katoenen, superabsorberend exemplaar in water drenken en aldus drinken tijdens het fietsen. Zo steekt u meteen uw collega's met een hippe drinkbus mét rietje de loef af. Uw zoute zweet dat evenzeer opgenomen wordt door het mondmasker kan helpen de ionenbalans te behouden.6. Bij tegenwind is het evenwel aangewezen een (te) strak model aan te trekken. Bij meewind kan een mondmasker van één maatje te groot mogelijk helpen 'een waaiertje' op te zetten.7. Hou die bril misschien toch maar op. Een vlieghe kan namelijk steeds een doorn in het oog worden.8. Zoek een alternatieve manier om chauffeurs die u de pas afsnijden uit te kafferen, gezien zij dit door de demping van het masker toch niet horen. U kan hierbij gebruik maken van conventionele of minder- conventionele non-verbale uitdrukkingsvormen. Vermijd evenwel obscene gebaren. U zou maar eens het pad van een anonieme politiewagen moeten kruisen.9. Waarom hebben ze de verplichting van een mondmasker binnen de stadsring tijdens het fietsen nog niet eerder ingevoerd? Met een degelijk FFP2-exemplaar heeft u wellicht minder fijn stof en roetdeeltjes binnen. Corona heeft wel degelijk een heilzaam effect op uw gezondheid!10.Vergeet het gezondheidsaspect van fietsen met een mondmasker toch maar. Kortademigheid, hypercapnie en hypoxie, verstoring van uw zicht en dus een ongelukkige val, agressie door een gefrustreerde werknemer die de hele dag een kl---masker diende op te zetten of plotse hartdood ten gevolge van een nog-niet-eerder-vastgestelde-cardiale afwijking.Misschien geen goed idee, dat fietsen met een mondmasker. Leve het gezond verstand en het hiermee gepaard gaande einde van deze maatregel!